Solstad skriver ned flåten med 850 millioner kroner

Solstad Offshore nedskriver flåten med 850 millioner kroner etter en test på verdifall, kommer det frem i en børsmelding onsdag kveld.

Solstad Offshore nedskriver flåten med 850 millioner kroner etter en test på verdifall, kommer det frem i en børsmelding onsdag kveld. Foto:

Etter refs fra Finanstilsynet nedskriver Solstad Offshore flåten med 850 millioner kroner. Samtidig varsler det risiko for ytterligere nedskrivinger.

DEL

NÆRINGSLIV: Det skriver Skudeneshavn-rederiet i en børsmelding onsdag kveld.

Bakgrunnen for nedskrivingen er et vedtak Finanstilsynet fattet før jul. Den 20. desember kom det frem at Finanstilsynet hadde gjort en kontroll av enkelte regnskapsmessige forhold ved den finansielle rapporteringen til Solstad Offshore.

LES OGSÅ Krever oversikt over verdien av Solstad-skipene

Kontrollen endte med pålegg om en test av verdiene til skipene ved utgangen av tredje kvartal. Selskapet har nå kommet frem til at flåten må nedskrives med 850 millioner kroner for tredje kvartal.

Ifølge meldingen kommer nedskrivningen primært av to faktorer. Det ene er utsatt oppgang i markedet, og den andre er økt kapitalkostnad (WACC).

Selskapet peker på flere indikatorer for utsatt oppgang i markedet og fall i oljeprisen i fjerde kvartal som årsaker som kan føre til ny nedskrivning. Disse beregningene er ikke ferdige og en ny nedskrivning vil sette egenkapitalen i fare, skriver selskapet.

Artikkeltags