STAVANGER: Sjef for norsk sokkel i Statoil, Arne Sigve Nylund, lover overfor Dagens Næringsliv å vente med de nye helikopterkravene.

Kravene har fått kraftig kritikk fra fagforeningen Industri Energi, som mener de vil gå på sikkerheten løs. Spesielt har fagforeningen vært kritiske til at Statoil vurderte å halvere snutiden til helikoptrene og å innføre høye bøter for helikopterselskaper som bommer på rutetidene.

– Det er en mulighet en har sett på i forbindelse med kontraktsprosessen, men det er en mulighet, og den er ikke innført. Det er viktig å understreke at vi kommer ikke til å innføre noe slikt nå. Vi vil også diskutere dette med vernetjenesten og tillitsvalgte. De nye kontraktstypene gjelder først fra 1. mai 2017, sier Nylund.

Han sier at det aldri har vært aktuelt å korte ned på sikkerhetssjekken og på hviletider som ligger i luftfartsregelverket.

Diskusjonen om de nye helikopteravtalene har blitt mer aktuell etter fredagens helikopterulykke ved Turøy, hvor 13 personer omkom. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.