12-årskontrakt til Knutsen

LANGTIDSKONTRAKT I HAVN: Synnøve Seglem og Knutsen har landet en 12-årskontrakt med italienske Edison. Arkivfoto: Alf-Robert Sommerbakk

LANGTIDSKONTRAKT I HAVN: Synnøve Seglem og Knutsen har landet en 12-årskontrakt med italienske Edison. Arkivfoto: Alf-Robert Sommerbakk

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag signerte Knutsen en langtidskontrakt med det italienske energiselskapet Edison. Og med den kontrakten i boks, så bygger rederiet nytt skip.

DEL

SHIPPING: Skipet som skal inn i kontrakten er på 30.000 kubikkmeter. Dette regnes innenfor småskalasegmentet. Sist gang Knutsen vant en kontrakt på transport av flytende naturgass (LNG) innenfor dette segmentet, ble «Pioneer Knutsen» bygget i 2004. «Pioneer Knutsen» seiler i dag på norskekysten. Hun måler 1.100 kubikkmeter. Skipet som skal seile for Edison, blir altså betydelig større.

– Vi har trodd på småskalamarkedet siden «Pioneer Knutsen» ble levert, men det har tatt tid. Nå er vi på plass med et nytt fartøy, sier Synnøve Seglem, viseadministrerende direktør i Knutsen OAS Shipping i en pressemelding.

Den nye LNG-tankeren skal bygges av Hyundai i Korea. Tankeren skal både kunne gå på marine fuel og naturgass for å minske miljøavtrykket. Nybygget skal leveres i 2021.

Med dette har Knutsen seks skip i byggeprogrammet. Foruten den nye småskala LNG-tankeren, består byggeprogrammet av tre store LNG-tankere og to bøyelastere.

Fra før har Knutsen ti store LNG-tankere foruten den mindre LNG-tankeren «Pioneer Knutsen».

Kontrakten med Edison er på tolv år med opsjon på ytterligere åtte år.

Artikkeltags