HAUGESUND: – Ombyggingen reduserer både støy og utslipp ved skipets landoperasjoner og inn- og utseilinger, sier Øivind W. Aanensen, COO i Hagland Shipping i en pressemelding.

I løpet av 2019 skal skipet være ferdig ombygget. Det vil da kunne seile utslippsfritt nært land og i havner. Store batteripakker skal installeres og vil sørge for at skipet klarer opptil en halvtime elektrisk seiling.

Det er NOAH og Haugesund-rederiet Hagland Shipping som går sammen om å utruste et bulkskip med utslippsfrie landoperasjoner og inn- og utseilinger.

– Skipet vil være det første skipet i sitt segment med batteriteknologi og elektrisk cargohandling, og en del av selskapets miljøsatsing, sier Jon Arvid Holmberg, leder for strategisk logistikk i NOAH.

30 millioner

Sammen med Haugesund-rederiet Hagland Shipping ruster NOAH opp bulkskipet «Hagland Captain» for nesten 30 millioner kroner.

Losseoperasjonene skal også foregå elektrisk. Motorene skal dessuten forberedes for bruk av biodiesel. Til sammen vil oppgraderingene kunne redusere utslippene med mellom 80 og 90 prosent.

NOAH garanterer for investeringen og deler risikoen med Hagland ved å inngå en avtale på ti år, opplyser de i pressemeldingen.