Skiller ut 35 skip i nytt rederi

SKILLER UT: Adm.dir. Lars Peder Solstad i Solstad Farstad. Arkivfoto: Arnstein Olaisen

SKILLER UT: Adm.dir. Lars Peder Solstad i Solstad Farstad. Arkivfoto: Arnstein Olaisen

Artikkelen er over 2 år gammel

Ifølge DN har Kjell Inge Røkke og John Fredriksen tapt over en halv milliard kroner i papirtap i Solstad Farstad siden i sommer. Rederiet, med base i Skudeneshavn, planlegger nå å skille ut mellom 25 og 35 av sine rundt 150 skip ut i et nytt selskap.

DEL

NÆRINGSLIV: – Det er en del båter i selskapet som vi ikke definerer som kjerne. Det er ikke de båtene vi skal leve av når markedet kommer tilbake. De er ikke så gamle, men litt små. De båtene vurderer vi å spinne av og løfte ut av SolstadFarstad, sier administrerende direktør Lars Peder Solstad til Dagens Næringsliv.

Solstad Farstad ble til etter at Rem Offshore, Deep Sea Supply, Solstad og Farstad slo seg sammen til et av verdens største offshorerederier.

På et eller tidspunkt vil jo markedet bli bedre. Vi er fortsatt i en tøff periode og vi vet ikke hvor lenge det vil vare, sa Solstad til Haugesunds Avis.

Og det viser også tallene i tredje kvartal skal selskapet ha hatt et driftsunderskudd på 130 millioner. Aksjekursen har falt med 42 prosent. Det er John Fredriksen og Kjell Inge Røkke kontroller selskapet indirekte med 40 prosenet av aksjene. DN skriver at papirtapet til de kontrollerte selskapene deres skal ha vært siden juni på 515 millioner kroner.

Artikkeltags