Avtale til 1,2 milliarder skaper glede i Haugesund

NY RAMMEAVTALE: 
F.v: Contract Director Jarle Nygaard og Salgssjef Egil Finshus har begge sittet i førersetet i tilbuds- og forhandlingsprosessen, og er svært tilfreds med at denne strategisk viktige avtalen gikk Solar sin vei.

NY RAMMEAVTALE: F.v: Contract Director Jarle Nygaard og Salgssjef Egil Finshus har begge sittet i førersetet i tilbuds- og forhandlingsprosessen, og er svært tilfreds med at denne strategisk viktige avtalen gikk Solar sin vei.

Artikkelen er over 2 år gammel

Statoils nye avtale med Solar styrker offshore-avdelingen i Haugesund.

DEL

NÆRINGSLIV: Statoil tildeler ny rammeavtale til Solar Norge AS for leveranse av elektromateriell til samtlige av Statoils plattformer og landanlegg i Norge.

Det er Solar-avdelingen i Haugesund spesielt glad for.

– Denne langsiktige avtalen gir oss økt forutsigbarhet og stabile rammebetingelser, sier salgssjef Egil Finshus for offshore avdelingen i Solar Norge.

Finshus legger vekt på at Solars offshoreavdeling i Haugesund har et kompetansemiljø mot offshoresektoren som verdsettes ved signeringen av rammeavtalen.

Totalverdi på 1,2 milliarder

Kontrakten har en 6 års varighet, med estimert verdi på rundt 600 millioner. I tillegg omfatter avtalen opsjoner på 2 ganger 3 år. Estimert totalverdi vil være 1,2 milliarder kroner dersom alle opsjoner med antatt arbeidsomfang blir utøvd.

Rammeavtalen er lagt opp til å brukes av Statoil entreprenører, Statoils tilknyttede selskaper, samt deres underleverandører.

– Avtalen gir oss et godt grunnlag for å fortsette det tette samarbeidet med ytterligere effektivisering, digitalisering og teknologiutvikling for å få ned transaksjonskostnadene i forbindelse med sourcing- og serviceleveranser, sier en fornøyd salgssjef Egil Finshus.

– Krevende marked

Solar Norges offshore-ledelse er også full av lovord for den nye avtalen.

– I vår strategi som sourcing- og serviceselskap er det viktig å kartlegge kundens behov, gjøre smarte innkjøp, samt se på løsninger for økt verdiskapning for begge parter. Dette bekrefter at vår strategiske endring mot et sourcing- og serviceselskap er en riktig og nødvendig vei å gå, sier Tor Olsen, som er Vice President Sales Industry and Offshore i Solar Norge AS

Han legger til at avtalen kommer i en tid der dagens situasjon i markedet betegnes som krevende.

– Evnen til omstilling utfordrer alle parter. Vi er takknemlige for en langsiktig avtale med Statoil, der Solar i sterkere grad kan bidra til kostnadsreduksjoner i bransjen, understreker Tor Olsen.

Solar er et av Nord-Europas store sourcing- og serviceselskap. Selskapet tilbyr produkter innen elektro, VVS og ventilasjon. Konsernet er børsnotert, med hovedkontor i Danmark. Selskapet har totalt ca. 3 500 ansatte i datterselskaper i Norge, Danmark inkl. Færøyene, Sverige, Nederland, Polen, Østerrike og Belgia.

Solar Norge AS er landsdekkende med ca. 380 medarbeidere og med hovedkontor på Gardermoen. I 2016 omsatte Solar Norge for 2,2 mrd. kroner, ifølge Solar.

Artikkeltags