TYSVÆR: 24 kvinner og 24 menn søkte jobben i Friluftsrådet Vest da den ble utlyst tidlig på nyåret. Som Haugesunds Avis fortalte da, skal Oddvin Øvernes bli pensjonist fra juni etter å ha vært i lederjobben i hele 40 år.

På søkerlisten var ti personer unntatt offentlighet. Men nå kan styreleder Nils Stråtveit avsløre hvem som har fått den ettertraktede jobben, og det var en av de åpne søkerne.

– Solveig Margreth Myge er innstilt som daglig leder, forteller han til Haugesunds Avis.

– Visste jobben kunne passe

37-åringen, som bor på Frakkagjerd med mann og tre barn, jobber i dag i Rogaland fylkeskommune og som byggeleder for driftskontrakten på Haugalandet.

– Jeg var ikke på leit etter noen jobb, men da jeg så annonsen, traff den meg veldig. Jeg lot den ligge litt før jeg søkte, mens jeg tenkte meg om, men jeg klarte ikke å la den gå, forteller hun til Haugesunds Avis.

Samtidig visste hun det var krevende å sette i gang en prosess, og et vanskelig valg å forlate de gode kollegene hun har i dag.

– Akkurat det siste var vanskelig, men jobben var en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg visste det var en jobb som kunne passe for meg, sier hun.

Mange kjente oppgaver

I jobben hun har i dag har Myge arbeidssted i Haugesund og har ansvar for fylkesveiene i Sauda, Suldal og Vindafjord.

– Mye med den nye jobben er kjent, for jeg jobber allerede mye med drift, økonomi og HMS og det er oppgaver jeg liker veldig godt. Og så er jeg veldig glad i friluftsliv, så jobben blir på en måte litt knyttet opp mot fritidsinteresser også, sier 37-åringen, som har bachelorgrad som bygg ingeniørteknisk samfunnsplanlegging, i tillegg til fire fag relatert til prosjektledelse, drift, veg og trafikk.

Jobben i fylkeskommunen har hun hatt i to omganger, først i 2010 -2017 og 2020 til dags dato. Hun har også jobbet tre år i Tysvær kommune.

– Veldig spent

– Å søke ny jobb er jo en krevende og lang prosess. Jeg var veldig spent da jeg søkte og kjente at jeg kom til å bli veldig skuffet hvis jeg ikke fikk komme på intervju. Samtidig så jeg søkerlisten og tenkte at det ikke kunne bli noe også, sier hun åpenhjertig.

Ifølge styreleder Stråtveit ble sju personer kalt inn til førstegangsintervju og tre personer til andregangsintervju.

– Jeg var inne på fire intervjuer, og kjente at dette var en jobb jeg hadde veldig lyst på, forteller den nyansatte daglige lederen.

Jobben ble hennes, og det er styreleder Stråtveit også strålende fornøyd med.

– Jeg er veldig fornøyd med ansettelse. Solveig Myge har mange av kvalitetene vi søkte etter, spesielt på den daglige driften, slår Stråtveit fast til Haugesunds Avis.

Konferanse framfor Syden-tur

Han sier at det selvsagt er vanskelig og klare å erstatte den nåværende daglig leder Oddvin Øvernes, som har bygd opp friluftsrådet Vest, som jo er det interkommunale friluftsrådet for 13 kommuner, over nærmere 40 år.

– Vi har en veldig god og erfaren stab i de ansatte, så jeg ser fram til videre samarbeid, sier Stråtveit.

Myge forteller at det ligger an til at hun begynner i den nye jobben 5. juni.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med de ansatte, samarbeidspartnere og områdene. Dessuten tror jeg at jeg kan få en veldig god start for det skal være landskonferanse for friluftsliv i Haugesund 30. mai til 1. juni, sier hun.

Det vil i så fall bli på bekostning av en tur til Gran Canaria som allerede er bestilt.

– Jeg tror faktisk det blir et enkelt valg å gå på konferansen, sier hun.