– Det er fortsatt stabil ledighet

STABIL LEDIGHET: Leder for NAV Marked i Nord-Rogaland Elisabeth Lie Nilsen kommenterer ferske ledighetstall i fylket.

STABIL LEDIGHET: Leder for NAV Marked i Nord-Rogaland Elisabeth Lie Nilsen kommenterer ferske ledighetstall i fylket. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Haugesund ligger fortsatt over fylkessnittet i bruttoledighet.

DEL

HAUGESUND: – Bruttoledigheten er redusert med 448 personer sammenlignet med samme måned i fjor. Så det er fortsatt ett positivt bilde vi ser, skriver leder for NAV Marked i Nord-Rogaland Elisabeth Lie Nilsen i en pressemelding.

Tiltak

Ifølge en pressemelding er det kun Haugesund som ligger over fylkessnittet som er på 3,0 prosent helt ledige.

– Blant annet på grunn av sommerferie og ferievikariater så er antall personer på arbeidsmarkedstiltak betydelig redusert. Det betyr at det nå er nede på 233 personer i sum i Nord-Rogaland. Dette er 144 færre personer på tiltak enn samme måned i fjor i våre kommuner. Andelen arbeidssøkere på tiltak er høyest i Haugesund og Sauda med 0,6 prosent, skriver Nilsen.

Ingen varsel om nedbemanning

Nav-lederen har heller ikke mottatt noen større varsel om permittering eller oppsigelser fra vår region denne måneden.

– Vi ser også få enkeltvise permitteringer i arbeidsmarkedet akkurat nå. Mens stillingstilgangen i resten av fylket har hatt kraftig økning denne måneden, så har vi helt stabil stillingstilgang i Nord-Rogaland, skriver Nilsen.

Ifølge NAV er juli vanligvis en rolig måned på arbeidsmarkedet.

– Det kommer en del nye personer inn, men det er alltid få som går ut av ledighetstallene denne måneden. Det er ingen skoler eller tiltak som begynner, og selv om noen bedrifter ansetter, så er det sjeldent at noen begynner i nytt arbeid i juli. I sum - det positive bilde tegner seg fortsatt i arbeidsmarkedet for Nord-Rogaland, skriver Nilsen.

Over fylkessnittet

Når vi ser på helt ledige arbeidssøkere, så ligger Haugesund høyest i vår del av fylket med 3,1 prosent helt ledige. Bak kommer Vindafjord med 2,9 prosent, Karmøy med 2,6 prosent, Tysvær med 1,9 prosent, Bokn med 1,6 prosent, Sauda med 1,3 prosent og nederst ligger fortsatt Suldal med 0,8 prosent helt ledige arbeidssøkere.

Artikkeltags