Gå til sidens hovedinnhold

Nektet å vedta mobil-bot

Artikkelen er over 1 år gammel

TRAFIKK: En 50 år gammel haugesunder nektet å vedta boten da han ble stoppet og bøtelagt for å ha benyttet håndholdt mobiltelefon under kjøring.

Politiet ga ham umiddelbart en bot på 1.700 kroner fordi han holdt i mobiltelefonen på høyde med høyre lår hans under kjøring. Dette så politistudenten som utførte observasjonen fra en forhøyning parallelt med fylkesveg 47 på Avaldsnes.

50-åringen nektet bruk av telefonen. Han hadde bare sett på den. Da han ble forklart at også det var ulovlig under kjøring, var han villig til å godta boten. Etter en stund ombestemte han seg og nektet å godta forelegget. Han uttalte til polititjenestemannen at han ville «teste systemet».

Det førte ham til hovedforhandling i Haugaland tingrett. «Testen» kostet ham 2.300 ekstra. Tingretten fant ham skyldig og dømte mannen til å betale en bot på 2.000 kroner pluss 2.000 kroner i saksomkostninger.

– For retten framstår hovedforhandlingen som unødvendig, og tiltalte burde ha godtatt det forenklede forelegget eventuelt det senere utstedte forelegget, skriver tingrettsdommer Arne Vikse i dommen.