FOTBALL: Vard stilte reservepreget, men hadde likevel få problemer med å slå ut Sola fra cupens første runde. Thore B. Pedersen og Sixten D. Jensen sørget for at bortelaget ledet 2–0 til pause mot Sola fra nivå fire. Etter sidebyttet entret Erling Flotve Myklebust og Andreas Meling banen, og spissduoen scoret hvert sitt mål og avgjorde kampen for Vard. Et kvarter før slutt reduserte Sola, men til ingen nytte. Vard avanserte enkelt til andre runde etter en solid 4-1-seier.

Nedprioriterer cupen

Vard reiste til Sola for 1. runde i cupen uten Erlend Drivenes, Mikal Hindal, Erik Sydnes, Vegard Sætre og Andreas Ulland Andersen, i tillegg til langtidsskadde Morgan Karlsen. Dessuten satt Thomas Kinn, Arent-Emil Hauge, Eskil H. Båsen, Andreas Meling og Erling Flotve Myklebust på benken fra start. Det betydde at Vard-trener Thormod Ness gjorde hele åtte endringer fra laget som tapte 3–0 borte mot Nest-Sotra lørdag. Kun Martin Nordtveit, Arne Bjordal og Tom Undheim ble værende i startelleveren.

I tillegg til litt skadeproblematikk, ble enkelte spillere rett og slett spart. Vard-trener Thormod Ness har ikke lagt skjul på at cupen nedprioriteres denne sesongen.

– Serien er viktigere enn cupen, men vi stiller uansett et sterkt lag mot Sola, uttalte Ness i onsdagens Haugesunds Avis.

Fornøyd Vard-trener

Og mannskapet Ness sendte ut på banen onsdag viste seg å være mer enn sterkt nok til å avansere i cupen. Etter 4–1 borte mot Sola er Vard klare for 2. runde.

– Dette var en profesjonelt gjennomført kamp av oss. Vi hadde bra fokus og god konsentrasjon gjennom hele kampen. Det var utfordrende forhold her nede med en voldsom vind, men vi var konsentrerte og gjorde lite feil bakover og slapp til lite målsjanser. I tillegg var i effektive framover. En bra gjennomført kamp og en fullt fortjent seier, oppsummerer Vard-trener Thormod Ness på telefon like etter kampslutt på Sola.

Til tross for hele åtte endringer på laget som tapte mot Nest-Sotra lørdag, hadde Vard få problemer med å slå ut Sola fra 1. runde i cupen. Ness er svært fornøyd med at han har mange spillere som banker på døra for spilletid, også i 2. divisjon.

– Vi har en jevn spillergruppe med mange jevngode spillere. Vi mangler kanskje de store toppene, men har et sterkt kollektiv. Så det er ikke overraskende at vi har mange spillere som kan komme inn å gjøre en god jobb, sier Ness som synes det var viktig å la flere av spillerne som har spilt lite i de to første seriekampene få sjansen mot Sola.

– Det er viktig å holde hele spillergruppen i gang sånn at alle er på tå hev hele tiden, sier Ness.

– Sliter med litt smårusk

Mikal Hindal, Erlend Drivenes og Vegard Sætre var tre av dem som ble spart onsdag. I tillegg er Andreas Ulland Andersen ute med en ankelskade som trolig holder ham ute av spill i noen uker til. Ness er svært tilfreds med at de som fikk sjansen mot Sola benyttet muligheten.

– Hindal og Drivenes sliter med lyskene, så de lot vi være hjemme. Sætre har en travel hverdag, så han fikk også bli igjen hjemme. Vi sliter med litt smårusk, men at vi gjorde så mange endringer på laget var mest fordi vi ønsker å holde alle spillerne i troppen i gang og vise dem at også de kan være med å bidra. Og alle spillerne som kom inn i dag skal ha skryt for tilstedeværelsen, konsentrasjonen og gjennomføringen av kampen, avslutter en fornøyd Vard-trener.

Haugar-damene ute av cupen

Haugars damelag tapte 1–0 hjemme mot 1. divisjonslaget Åsane i 1. runde av NM. En scoring etter corner like før pause ble avgjørende i en kamp der Haugar var fullt på høyde med gjestene fra Bergen.

Kampfakta:

Sola – Vard 1-4 (0-2)

1. runde NM

Sola stadion

Mål: 0-1 Thore Pedersen (16), 0-2 Sixten D. Jensen (45), 0-3 Erling Flotve Myklebust (50), 0-4 Andreas Meling (68), 1-4 Vegard Meling Nesse (74)

Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen, Kopervik IL

Vard (4-1-2-1-2): Rune Solhaug – Martin Nordtveit, Sebastian Rasmussen, Michael Nedrebø, Arne Bjordal – Tom Undheim (Sander A. Deilkås fra 71.), Sixten D. Jensen, Thore B. Pedersen, Jonas Tungeland (Andreas Meling fra 46.) – Eirik Baugstø, Preben Fauskanger (Erling Flotve Myklebust fra 46.)