FILMPREMIERER

«En julegave fra gatekatten Bob»: Basert på de bestselgende bøkene som ble til den internasjonale hitfilmen «En gatekatt ved navn Bob», som følger James og hans beste venn, Bob på deres reise sammen. Den dagen James Bowen reddet gatekatten Bob begynte de et vennskap. I «En julegave fra gatekatten Bob» ser James tilbake på den siste jula hvor han og Bob brukte all sin tid på å prøve å skape et levebrød i de kalde London-gaten, og hvordan Bob hjalp ham gjennom en av hans tøffeste tider.

«Cinema Paradiso»: Dette er Oscarvinneren fra Italia og manges favorittfilm, om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg – og slipper deg aldri. Nå lanseres den nyrestaurert i 4K på kino i forbindelse med 30 års jubileet. «Cinema Paradiso» gikk sin seiersgang verden over i 1989. Den ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film, tildelt juryens spesialpris i Cannes og «Gledessprederen» under filmfestivalen i Haugesund.

KONSERTER

Tysvær, fredag: Roger Hemnes byr på lunsjkonsert i storsalen i Tysværtunet kulturhus. Han byr på en blanding av juleklassikere og låter fra eget repertoar. Den syngende politimannen holder på med å lage sitt tredje studioalbum. Hemnes har vært aktiv sanger, artist og musiker de siste 15 årene.

Haugesund, lørdag: «Tekst nr. 3» er en kveld i Festiviteten med musiker og artist John Olav Nilsen og poet Ingvild Lothe fra Stord. Lothe starter kvelden med en kort presentasjon og opplesning fra sin kritikerroste diktsamling «Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt?». Så får publikum en nedstrippet versjon av John Olav Nilsen sine viktigste låter, med fokus på tekst. Det blir en liten samtale i etterkant. John Olav Nilsen er en bergensk vokalist, poet, musiker, tekstforfatter, låtskriver og produsent. Han er oppvokst i Loddefjord i Bergen vest. Han er kjent fra bandet John Olav Nilsen & Gjengen. I 2016 startet han John Olav Nilsen & Nordsjøen.

Stord, lørdag: Olsesessions på Osvald pub er en konsertserie der Endre Olsen synger seg gjennom musikkhistorien og forteller anekdoter. Først ut er Johnny Cash som Olsen har et nært forhold til.

UTSTILLINGER

Haugesund, fredag-søndag: I Fjellveien 1A, vis av vis Vikse møbler på Solvang, blir det denne helgen kunstutstilling med lokale kunstnere. På veggene kommer det til å henge over 100 ulike kunstverk. Arrangør er SK Vard Haugesund.

Haugesund, fredag-søndag: Haugesund Kunstforening inviterer til ny salgsutstilling i Billedgalleriet med Anne Stabell – vevnader og Gry Hege Rinaldo – tegninger. Anne Stabell sin utstilling heter «Den langsomme veien gjennom skogen og hjem» og Gry Hege Rinaldo «The Forest Veil». I Haugesund Billedgalleri kan du ellers oppleve: «Thomas Kilpper – Atlantic Footprints», «Byen – rom for estetikk», og «I storm og stille – utvalg fra samlingen».

Stord, lørdag: Sigurd Søreide er kunstner fra Stord. Han stiller ut malerier og trykk i Print og Ramme i Leirvik. Utstillingen henger fram til jul.

TEATER

Haugesund, fredag-søndag: «Annie jr.» er en enakter og noe kortere enn den originale Broadway-versjonen, men historien er den samme og alle de mest kjente og kjære sangene er med. I musikalen følger vi historien til den foreldreløse Annie som lever «et hundeliv» på barnehjemmet til Miss Hannigan. Musikalen vises i Festiviteten hele helgen. «Annie jr.» settes opp ungdomsgruppen Harlekin i Haugesund barne- og ungdomsteater.

Bømlo, lørdag-søndag: Kompani Andersen og Moster Amfi ønsker velkommen til en spennende liten julefortelling. Den handler om Engelen Gabriela som får et engleoppdrag sammen med Englemamma. De må reise til jorda for å hjelpa en liten nissegutt som er i sorg. På sin vei møter Gabriela noen små, fnisete mus og en gjeng reinsdyr som øver til juleshowet sitt.

FESTIVALER

Haugesund, fredag-søndag: Vise & Lyrikkfestivalen som skulle gå denne helgen på Høvleriet er avlyst. Styret skriver på Facebook:

– Vi er lei oss for at vi nå må avlyse festivalen i 2020. Ny dato for festivalen er 28.–29. mai 2021. Forhåpentligvis er mye tilbake til normalen en eller annen gang i løpet av neste år, slik at konserter og festivaler kan arrangeres som planlagt.