Gå til sidens hovedinnhold

Norsk Folkehjelp: Roligste påske på årevis

Artikkelen er over 2 år gammel

Så langt denne påsken har Norsk Folkehjelps frivillige mannskaper rykket ut på 24 større oppdrag og aksjoner – kun en firedel av tallene fra fjorårets påske.

BEREDSKAP: I påsken 2018 var det tilsvarende tallet på 102 oppdrag og aksjoner, ifølge Norsk Folkehjelp.

– Selv om det har vært en sen påske, ser vi at det er mange som har vært ute i fjellet og nytt finværet også i år. Heldigvis har det vært svært få skader og sykdom de stedene Norsk Folkehjelp har hatt vakt, sier leder Live Kummen i Norsk Folkehjelp Sanitet.

Årets lave tall står i kontrast til den ellers stigende økningen oppdrag de ti siste årene.

– Denne påska skiller seg også ut ved at halvparten av oppdragene er leteaksjoner. De siste årene har trenden vært at leteaksjonene blitt stadig færre, mens antall redningsaksjoner har økt, sier Kummen.

Les også

Røde Kors merker sterk endring

 

Den siste tiden har Norges vassdrags- og energivesen (NVE) advart om snøskredfare i store deler av landet, spesielt i nord. Denne vintersesongen har hele elleve personer mistet livet i snøskred i Norge. I påsken har imidlertid ingen verken mistet livet eller blitt skadd som følge av snøskred.

– Det er svært gledelig at vi ikke har hatt noen alvorlige skredulykker den siste uka. Mange steder i Nord-Norge er det fortsatt betydelig skredfare, og det er viktig å ta hensyn til lokale forhold hvis man legger ut på tur i bratt terreng, sier Kummen.

Kommentarer til denne saken