– Sager av grenen de sitter på

Artikkelen er over 2 år gammel

Norges Fotballforbund mener det vil være direkte illojalt av Avaldsnes å inngå et samarbeid med Betsson.

DEL

OSLO: Kommunikasjonssjef Yngve Haavik i Norges Fotballforbund (NFF) synes det er et godt poeng at Avaldsnes selv har nytt godt – og ønsker å nyte godt av spillemidlene fra Norsk Tipping.

– Dette illustrerer med all tydelighet at de er med på å sage av grenen både de og andre klubber sitter på, dersom de inngår et slikt sponsorsamarbeid. Det er direkte illojalt, sier Haavik til Haugesunds Avis.

Han en klar på at NFF ikke vil ha noe av et samarbeid med Betsson.

– Det vil være et tillitsbrudd på avtalen norsk fotball har med Norsk Tipping. Det er også samarbeidsavtaler med Norsk Tipping og andre samarbeidspartnere som gir grunnlaget for millionoverføringene fra NFF sentralt til toppklubbene på kvinnesiden. I så måte vil en sponsoravtale mellom Avaldsnes og en utenlandsk spillaktør sette i fare inntektsgrunnlaget som både Toppserieklubbene og hele norsk fotball nyter godt av, mener Haavik.

Ifølge Haavik mottar Avaldsnes følgende gjennom overføringer fra NFF:

  • Utviklingsmidler: 700.000 kr
  • La Manga x2: 400.000 kr
  • Forberedelse til Champions League: 1.300.000 kr
  • Reisestøtte: Minimum 150.000 kr
  • Sum: Minimum 2,55 millioner kroner

I tillegg kan klubben få 800.000 kroner dersom de vinner NM og serie.

Haavik og NFF har vært klare i media hva de mener om en mulig avtale med Betsson, men skal selvsagt også svare Avaldsnes skriftlig.

– NFF kommer til å svare innen ti dager. Samtidig oppfordrer vi klubben til å takke nei til tilbudet fra denne spillaktøren så raskt som mulig, sier Haavik.

Artikkeltags