Fortsatt ingen enighet i NRK-meklingen

En streik kan gå ut over NRKs 17. mai-sendinger. Fra venstre: Reporter Dennis Vareide, radioprogramleder Pål Plassen, radioprogramleder Hege Holm, TV-programleder Haddy N'jie og kommentator Noman Mubashir, som etter planen skal gi TV-seere og radiolyttere inntrykk fra hele landet på NRK 17. mai.

En streik kan gå ut over NRKs 17. mai-sendinger. Fra venstre: Reporter Dennis Vareide, radioprogramleder Pål Plassen, radioprogramleder Hege Holm, TV-programleder Haddy N'jie og kommentator Noman Mubashir, som etter planen skal gi TV-seere og radiolyttere inntrykk fra hele landet på NRK 17. mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kort tid før meklingsfristen går ut er det fortsatt ingen enighet om lønnsoppgjøret i NRK. Over 2.300 ansatte står klare til å gå ut i streik.

DEL

Fristen går ut ved midnatt, og skulle det bli streik kan den gå ut over både nyhets- og sportssendingene samt 17. mai-sendingen.

Mekler Torkjell Nesheim sier til TV 2 at det er en «konstruktiv dialog» mellom partene.

– Det er for tidlig å si noe om utfallet. Fristutløpet er ved midnatt, og det er det vi forholder oss til, sier han.

Norsk Journalistlag (NJ) står klar til å ta ut hele 1.700 redaksjonelt ansatte, først og fremst journalister, i streik hvis det ikke blir oppnådd enighet om årets lønnsoppgjør. I tillegg har LO Stat varslet streikeuttak for 614 av sine medlemmer i NRK hvis ikke forhandlingsmotparten, Spekter, kommer med et tilbud som er vesentlig bedre enn det som lå på bordet idet meklingen tok til mandag formiddag.

Selv om fristen for å komme til enighet går ut ved midnatt natt til tirsdag, er det ikke uvanlig at slike meklinger pågår i flere timer på overtid hvis partene fortsatt har noe å snakke sammen om, og meklingsmannen ser muligheter for enighet selv om fristen er passert.

I tillegg til økt lønn, krever NJ lønnsmessig likebehandling av tilkallingsvikarer, samt at NRK følger opp sine ansatte og sørger for oppdatert kompetanse.

En NRK-streik vil trolig få store og umiddelbare konsekvenser. Direktesendt radio og TV, nyhetssendingene, nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett er blant tjenestene som kommer til å bli rammet.

– Det kommer til å merkes. Først og fremst på nyheter og sport vil det merkes veldig godt, sier nestleder Hege Fagerheim i NRK-journalistens fagforening NRKJ til TV 2.

Hun legger også til at de er bekymret for 17. mai-sendingen. Samtidig er hun klar på at streikeviljen er stor blant NRK-ansatte i hele landet.

– Vi er veldig klare for å ta den fighten som vi føler at vi må, sier hun.

Artikkeltags