HAUGESUND: Hun kom til Haugesund for seks år siden og er her fortsatt. 36-åringen fra Jørpeland i Ryfylke er utdannet ved NTNU i Trondheim og har master i psykologi. Hun har også videreutdanning ved Nasjonalt utviklingssenter for barn.

Den nyvalgte lederen i KrF jobber i Haugesund kommune med tidlig innsats for barn på Barne- og familiesenteret, og også opp mot foreldre til barn som opplever utfordringer.

– Etter Trondheim-perioden valgte jeg å flytte til Haugesund, en by som lå fint til mellom familier. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å være her så lenge, men så trivdes jeg godt med jobben, menneskene og livet her. Det tar litt tid å bli kjent med Haugesund og haugesundere, men når du først blir det, er de veldig greier, beskriver Emberland.

Familiens hus

Nylig hadde KrF i Haugesund lokallagsvalg. Der ble hun valgt som ny leder, og overtar vervet etter Tom Landås.

Emberland ble med i Haugesund KrF for to og et halvt år siden, og var inntil nylig nestleder i styret.

– Den politiske drømmen min i Haugesund er at Haugesund får sin versjon av Familiens hus. Og det har vi nå fått inn i den politiske samarbeidsplattformen. Jeg håper intenst at vi får dette til.

Ønsker seg Haugesund KrFU

Som leder har hun satt seg noen mål.

– Vi har ikke eget ungdomslag, så jeg har et mål om at vi skal få på plass et KrFU i Haugesund. Det har jeg veldig lyst til. Jeg tar også mål av meg å bli en tydelig stemme inn mot våre fylkespolitikere og stortingspolitikere.

Emberland sto på KrFs liste til kommunevalget i 2019, men KrF fikk bare inn to representanter og hun var ikke forhåndskumulert. Men hun er nestleder i styret for Kultur, Idrett og Frivillighet.