KJÆRE LESER: To ganger i året legger Mediebedriftenes landsforbund (MBL) fram offisielle opplagstall. Onsdag kom tallene for andre halvår 2020. Disse viser at Haugesunds Avis har en vekst på 594 eksemplarer til 21.726. Veksten er på 2,8 prosent fra sist måling, og 2,6 prosent opp fra året før. Tallene er for både papir- og digitale abonnement, samt løssalg.

Dette viser at vi har stadig flere abonnenter, og flere ser verdien av å støtte opp om lokal journalistikk fra Haugalandet. Ikke minst er folk nå svært opptatt av å følge med på koronasituasjonen, men vi ser generelt at folk er opptatt av lokale nyheter av mange slag. Folk bryr seg om lokalsamfunnet sitt.

Fra nyttår gjorde vi noen endringer i organisasjonen vår for å forsøke å levere enda mer interessant stoff til leserne. Etter det har vi satt nye rekorder i antall saker vi lager, og samtlige av årets ni første uker er på topp ti-lista over uker med mest lesing av plussaker på h-avis.no.

Jeg er svært imponert over mine kolleger som fra hjemmekontor og med alle begrensningene koronasituasjonen gir, klarer å lage så mye god journalistikk. Jeg er også takknemlig for at stadig flere lesere er med og finansierer denne journalistikken ved å betale for abonnement.

De ansatte i markedsavdelingen vår har jobbet beinhardt for å gi annonsørene gode tilbud og rekkevidde, og starten på året har gitt gode resultater også der. Det er imponerende når vi ser tilbake på et fjorår der også vi hadde permitteringer på grunn av bråstopp i markedet. Samtidig kom vi sterkt tilbake, og nådde mange av målene våre uten noen form for krisehjelp. Haugesunds Avis har heller ikke pressestøtte.

Likevel vet vi at abonnement blir mer og mer viktig for å drive lokal- og regional journalistikk; flere og flere annonsekroner forsvinner ut av landet til aktører som ikke bryr seg om hva som er viktig på Haugalandet.

Derfor er det svært viktig at vi har en opplagsvekst på over 2.000 siden 2017. Dette sørger for at Haugalandet har et sterkt mediehus som følger med og stiller kritiske spørsmål på vegne av leserne – og samtidig løfter fram det som er godt og gledelig. Veksten er avgjørende for at vi også videre kan ha mulighet til å ansette nye journalister for å gjøre Haugesunds Avis enda bedre for leserne.

Det er selvsagt digitalt veksten vår kommer, men fortsatt er det godt over halvparten av abonnentene som holder papiravisen. Ekstra gledelig er det at stadig flere under 40 år blir abonnenter.

Altså: Vi takker abonnentene for støtten. Er du ikke abonnent, kan du bli det her.

PS! Opplagstall må ikke forveksles med lesertall. For Haugesunds Avis er disse betydelig høyere enn opplagstallene, fordi hvert eksemplar leses av flere personer.