OSLO: Endringene ble gjort fredag morgen i Arbeiderpartiets gruppemøte. Hege Haukeland Liadal fra Haugesund er valgt inn i helse- og omsorgsfraksjonen.

Hun forlater energi- og miljø.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nytt fagområde. Helse og omsorg er et av de viktigste politiske områdene. Jeg har også tidligere engasjert meg i dette lokalt og regionalt, sier Hege Haukeland Liadal til Haugesunds Avis.

– Det er ikke daglig kost å få et sånt brev fra ledere

Hun er fredag morgen på spranget til dagens trontaledebatt i Stortinget.

– Jeg skal brette opp ermene

Hege Haukeland Liadal har bakgrunn fra Helse- og omsorgsutvalg som lokalpolitiker i Haugesund, og i verv som styremedlem i Helse Fonna.

– Jeg skal sette meg raskt inn i arbeidet. Forslag til statsbudsjett kommer mandag, så her er det bare å brette opp ermene, sier Liadal.

Politikeren fra Haugesund sier at hun i dagens trontaledebatt vil ta opp situasjonen til helseforetakene og det viktige initiativet Helse Fonn-ansatte på medisinsk avdeling tok overfor sitt styre nylig.

Også Tajik bytter

I Arbeiderpartiets gruppemøte er for øvrig Hadia Tajik fra Rogaland valgt til ny finanspolitisk talsperson. Hun bytter plass med Rigmor Aasrud fra Oppland, som blir ny arbeidspolitisk talsperson og fraksjonsleder for Aps medlemmer i arbeids- og sosialkomiteen.

Flere andre stortingsrepresentanter får også nye arbeidsoppgaver.

Torstein Tvedt Solberg fra Rogaland er blant dem, og han blir ny fraksjonsleder for utdannings- og forskningsfraksjonen.

Gahr Støre er fornøyd

Ruth Grung fra Hordaland går fra næringsfraksjonen til energi- og miljøfraksjonen. Eigil Knudsen fra Hordaland går fra arbeids- og sosialfraksjonen til finansfraksjonen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er fornøyd med rokeringen:

– Skiftene er basert på representantenes ønsker og kompetanse. Med dette bygger vi opp et sterkt lag i stortingsgruppa, og jeg ønsker alle lykke til med nye oppgaver, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.