Rykket ut etter melding om hyttebrann

Brannen spredte seg til vegetasjonen rundt, og 30 personer ble evakuert.

DEL

BØMLO: Like etter klokken 17 meldte politi og brannvesen om at nødetatene hadde rykket ut på melding om brann på ei hytte på Rubbestadneset. Det ble opplyst om at boligen var mulig overtent.

Operasjonsleder Victoria Hillveg i Sør-Vest politidistrikt fortalte klokken 17.35 at politiet hadde fått kontakt med eierne av hytten som det brant i.

– Det skal ikke være noen personer inne i hytta, sa hun til Haugesunds Avis da.

Vaktleder ved 110-sentralen Christer Gilberg fortalte til Haugesunds Avis klokken 17.30 at de fikk inn masse innringere som hadde sett brannen.

– Vi har sendt flere biler fra Bømlo og i tillegg ekstra tankbil fra Stord. Brannen kan sees på lang vei, sa han da.

Sør-Vest politidistrikt opplyste på Twitter om at det på grunn av en gassbeholder i en bod, ble nødetatene bedt om å holde en sikkerhetsavstand på 100 meter.

Evakuerte 30 personer

Rett over klokken 18 meldte politiet om at brannvesenet hadde kontroll på brannen på hytta. Brannen hadde imidlertid spredd seg videre til vegetasjonen på østsiden.

Beboerne på østsiden av øya ble evakuert av politiet. Sør-Vest politidistrikt opplyste om at cirka 30 personer var evakuert til en kai på østsiden av øya.

110-sentralen meldte på Twitter at de har bedt om bistand fra skogbrannhelikopter i forbindelse med brannen, samt bistand fra Sivilforsvaret. Klokken 19.20 fortalte vaktleder John Helle ved 110-sentralen at skogbrannhelikoptrene har blitt bedt om å snu.

– De hadde ikke behov for assistanse fra de likevel. Det tyder på at det begynner å bli noenlunde kontroll. De jobber for fullt, sa Helle til Haugesunds Avis.

Samtidig la han til at de var mannsterke på stedet. Brannvesenet fikk flere ressurser fra nabo-stasjoner.

Klokken 19.85 meldte 110 Sør-Vest på Twitter at brannen var under kontroll.

Fem personer fikk i seg røyk

– Siste status er at Brannvesenet driver med etterslukking av brannen i vegetasjonen. Totalt fem personer har fått i seg røyk. En av disse er kjørt til legevakt. De øvrige fire er undersøkt av helsepersonell, men klarert, skrev Politiet i Sør-Vest rett før klokken 20.

Rett før klokken 20.30 blir det meldt om at de evakuerte er i ferd med å sendes hjem. Det brenner fremdeles litt i hytten, skriver politiet.

En time senere melder Sør-Vest politidistrikt at det er brent cirka 40-50 mål. Hytten er totalt nedbrent.

– Personen som ble fraktet til helseundersøkelser på grunn av røykinhalering forhindret trolig ytterligere spredning av brannen ved å lage en branngate. Det jobbes med å koble på elektrisiteten igjen, skriver Sør-Vest politidistrikt.

Brannvesenet og Rødekors blir trolig på stedet utover kvelden og natta, meldes det.

Politiet vil opprette straffesak og etterforskningen vil forsøke å kartlegge hva som er årsaken til at brannen oppsto.

– Dette skyldes at vi har et ansvar for å etterforske alle branner, uavhengig av årsak, skrev politiet.

Saken oppdateres.

Artikkeltags