Dagligvarebutikk fikk 100.000 kroner i driftsstøtte

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Butikken som ligger på øya med bare 40 innbyggere får nå større driftsmuligheter etter støtte fra det statlige Merkur-programmet.

DEL

KARMØY: Jorunn Margrethe Thorsen er butikkinnehaver av butikken Feøy dagligvare. Hun forteller at støtten på 100.000 kroner vil gi henne muligheten til å holde butikken åpen hver dag seks dager i uken.

– Mesteparten av kundene er de 40 som bor her på øya. Andre kunder som bruker butikken, er de som har fritidsboliger her. Jeg ble nødt til å søke om støtte for at butikken skal kunne drives slik den skal, og det er jo ikke alltid så lett å få til med så få innbyggere, sier Thorsen til Haugesunds Avis.

Støtten Thorsens butikk har fått er en del av det statlige Merkur-programmet som i 2017 innførte en ordning for små dagligvarebutikker.

For at en butikk skal få denne støtten må den være det eneste dagligvaretilbudet i lokalsamfunnet og ha minst 20 kilometer avstand til nærmeste butikk.

Eller den kan ligge alene på en øy, slik som Feøy dagligvare gjør.

Butikker som har under 3 millioner kroner i dagligvare-omsetning, kan få 100 000 kroner i året som betaling for den service de yter til lokalsamfunnet, ifølge Merkur-programmets nettsider.

Artikkeltags