Pris til John Arne Bauge for saker om «masekopp»

NYHETSPRIS: John Arne Bauge (t.h.) fra Haugesunds Avis hedres sammen med Dagbladet-journalist Asle Hansen for nyhetsarbeid.

NYHETSPRIS: John Arne Bauge (t.h.) fra Haugesunds Avis hedres sammen med Dagbladet-journalist Asle Hansen for nyhetsarbeid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeid med flere tusen sider dokumenter og utallige intervjuer har ført til pris for lokal journalist-nestor.

DEL

HAUGESUND: Mangeåring journalist i Haugesunds Avis, John Arne Bauge, er tildelt 1. pris i kategorien «nyhet» av Norsk Journalistlags lokallag. Prisen ble delt ut lørdag kveld, og Bauge mottar utmerkelsen sammen med Dagbladet-journalisten Asle Hansen.

Prisen gis for arbeidet med «Tilfellet Halvorsen»-sakene, som ble publisert i 2017.

Juryen begrunner tildelingen slik:

Gjennom 17 artiklar frå 1. juli til 8. juli 2017 fekk lesarane servert resultatet av meir enn eitt års arbeid, gjennomgang av fleire tusen sider med dokument og eit utal intervju og samtalar om tilfellet Halvorsen. Saka handlar om Finn Halvorsen som gjennom ei årrekke har «masa» på media politi og andre samfunnsinstitusjonar og meiner seg urettferdig dømt og behandla. 

Det er lett for alle å bli lei av ein «masekopp» som Halvorsen og skuva han bort for godt. Men også slike personar har krav på rettferd. Journalistane John Arne Bauge i Haugesunds Avis har i samarbeid med Asle Hansen i Dagbladet fortalt saka på ein balansert og objektiv måte. Dei har og avdekka til dels mangelfullt politiarbeid.  Som følgje av dette grundige og uthaldande journalistiske gravearbeidet vil Sørvest Politidistrikt og Spesialenheten for politisaker gå gjennom saka på ny.

Journalister fra to andre medier fikk hederlig omtale for sine arbeider. Svein Olav Langåker fra Framtida.no, for «Song på veg ut av skolen», og Marthe Synnøve Johannessen og Gisle Jørgensen fra NRK Rogaland for serien med saker om «Ulykkesskipet Harrier».

Kvinnheringen vant prisen i kategorien feature, for en hel avis med kreft som tema.

Fotoprisen 2017 gikk til Paul André Sommerfeldt (Hnytt) for bildet «Erna og Kanutta».

I juryens begrunnelse heter det at:

«Her har fotografen lest situasjonen godt og vært på rett sted til rett tid. Han har tatt et nyhetsbilde som selv den mest erfarne pressefotograf med stolthet ville vist fram i redaksjonen. Bildet er lokalt, nært og personlig – men det kunne like gjerne stått på trykk i nasjonalpressen. Det føles riktig så  personlig når statsministeren møter «Kanutta».»

Videoprisen 2017 gikk til Chris Louis Johnsen og Stine R. Rørvik fra Bømlo Nytt for reportasjen «Ung og Aktiv Motorcross».

Artikkeltags