Inner Wheel gir Tollvesenet penger til ny narkotikahund

Inner Wheel Norge bidrar med 150.000 kroner til ny narkotikahund for Tollvesenet.

Inner Wheel Norge bidrar med 150.000 kroner til ny narkotikahund for Tollvesenet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kvinneorganisasjonen Inner Wheel Norge bidrar med 150.000 kroner til ny narkotikahund for Tollvesenet.

DEL

HAUGESUND: International Inner Wheel er en kvinneorganisasjon som har medlemmer i land over hele verden. Inner Wheel Norge har flere klubber rundt omkring i landet, og organisasjonen er opptatt av blant annet å bekjempe narkotika og å hjelpe unge kvinner som skal føde barn i Afrika.

Dette med narkotikahund mener de er spesielt viktig, fordi narkotika er et stort problem i mange land, inkludert Norge.

– Narkotikahundene betyr veldig mye, og de blir også spesialtrent og bidrar ganske mye. Vi er veldig opptatt av å bekjempe narkotika som er et stort problem i mange land, forteller Vigdis L. Ingvaldsen som er president i Inner Wheel Haugesund.

Beløpet på 150.000 kroner ble samlet inn ved hjelp av penger fra alle Inner Wheel klubbene i landet, og medlemmene bidro med å betale medlemskontingent og med salg av lodd.

Topptrent hund

Dermed får Tollvesenet, ifølge pressemeldingen fra 4. februar, nok en topptrent narkotikahund i sin tjeneste. Det var Rådspresident Liv Elin Broberg Lewin fra Kopervik som ved rådsmøtet på Gardermoen overrakte gaven til hundeinstruktør i Tollvesenet Lars Orning.

Disse hundene utfører hver nærmere ett tusen søk i året, og Orning understreket hvor viktig hundene er i kampen mot narkotika i Norge. Tilfeldig søk ved ankomst fra utlandet sammen med søk gjennom bagasje, post og biler gir overraskende mange funn.

I Norge er Inner Wheel en av de største bidragsyterne til Tollvesenets hundetjeneste, og gjennom et par tiår har organisasjonens gaver sørget for 17 topptrente hunder til denne spesielle og viktige oppgaven. For Inner Wheel har kampen mot narkotika vært en viktig oppgave i mange år.

Artikkeltags