Tangent-mesteren Cory Henry kommer til årets Sildajazz

Kommer til Sildajazzen: Cory Henry.

Kommer til Sildajazzen: Cory Henry. Foto:

Konserten der Cory Henry skal opptre avholdes torsdag 9. august i Maritim Hall under Sildajazzen 2018.

DEL

HAUGESUND: Han har spilt orgel siden han var bare to år gammel, og har gjennom karrieren spilt sammen med blant annet P. Diddy, Bruce Springsteen, The Roots, Aretha Franklin og Yolanda Adams. Nå kommer Cory Henry til årets Sildajazz-festival som arrangeres i perioden 8. - 12. august.

30 år gamle Henry fra Brooklyn i New York er en del av band-kollektivet til Snarky Puppy, bandet som spilte på Sildajazzen i 2016.

Dette var samme året som Snarky Puppy vant sin andre Grammypris, og hvor Cory Henry for øvrig bidrar til en hinsides groove på både trommer, orgel og keyboards.

Orgelet Henry spiller på heter Hammond B3, og selv om det blir flittigst brukt i kirker, beviser Cory Henry at det ikke bare er der det hører hjemme, ifølge pressemeldingen fra Sildajazzen festival.

I pressemeldingen står det blant annet "En konsert med Cory Henry er en medrivende opplevelse i dynamikk og følelser utenfor det meste du noen gang har hørt tidligere". På Sildajazz er han frontmann i sitt eget prosjekt Cory Henry & The Funk Apostles med en besetning som vil ta publikum med rett inn i et helt groovy funk univers.

Artikkeltags