Nå øker de sikkerheten på bussene

Kolumbus innfører sikkerhetstiltak etter at ungdomsrådet i Tysvær fremmet bekymring for trafikksikkerheten på bussene mellom Aksdal og Haugesund.

Kolumbus innfører sikkerhetstiltak etter at ungdomsrådet i Tysvær fremmet bekymring for trafikksikkerheten på bussene mellom Aksdal og Haugesund. Foto:

Setter blant annet inn noen direkteruter fra Aksdal til videregående skoler i Haugesund.

DEL

HAUGESUND/TYSVÆR: – Vi gikk ut av møtet med en veldig god følelse i magen, og har tro på at det kommer til å løse seg nå. Vi er veldig glade.

Det forteller Ingrid Emilie Rokstad, leder i ungdomsrådet til Tysvær kommune.

Tidligere i vår skrev Haugesunds Avis om at passasjerer reagerte på trafikksikkerheten på bussene mellom Aksdal og Haugesund. Videregående elever i Haugesund informerte om at de ofte ikke fikk sitteplass på bussen.

Rokstad kan fortelle at de sammen med politikere i Tysvær arbeidet for å finne en løsning i saken. Onsdag 9. mai gikk de i et dialogmøte med busselskapet. 

Nå opplyser Kolumbus om at de tar saken alvorlig og setter inn flere tiltak.

– Vi har kommet fram til en bedre måte å legge opp rutene på, slik at vi ivaretar sikkerheten og sørger for at alle får sitteplass, sier kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus Elisabeth Tostensen, i en pressemelding.

Direkteruter til skoler

Endringene vil bli gjennomført i forbindelse med skolestart til høsten.

– I korte trekk dreier det seg om å kjøre noen av rutene direkte fra Aksdal til videregående skoler i Haugesund, og tydeligere merking av de ulike avgangene. I dag går rutene forbi flere av skolene. Dette blir det en endring på til høsten. Vi mener dette er en ansvarlig og god løsning, sier Tostensen i samme pressemelding.

Denne løsningen har lederen for ungdomsrådet tro på. Hun forteller at det er nok kapasitet på bussene, men at det gjerne er en skeivfordeling i at noen busser blir fulle og andre har mer enn nok plass.

– Jeg tror det er løsningen. Når bussene går til hver enkelt skole blir det enklere å fordele. Nå er det vår oppgave å informere om dette slik at vi kan unngå farlige situasjoner i fremtiden, opplyser hun.

I tillegg til direkterutene skal busselskapet merke bussene tydeligere og gå ut med informasjon til skoler og elever ved skolestart.

Artikkeltags