Nilsen vil ha møte om ny legevaktordning

ØNSKER MØTE:   Ordfører Jarle Nilsen på kontoret etter formannskapsmøtet mandag. Han vil ha møte om interkommunal legevaktordning i høst.

ØNSKER MØTE: Ordfører Jarle Nilsen på kontoret etter formannskapsmøtet mandag. Han vil ha møte om interkommunal legevaktordning i høst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi inviterer til nytt møte om interkommunal legevakt i høst, sier ordfører Jarle Nilsen i Karmøy.

DEL

KARMØY: Under formannskapsmøtet mandag orienterte han om prosessen for interkommunal legevakt. Karmøy er vertskommune, og de andre som blir invitert til møtet er Utsira, Bokn, Sveio, Tysvær og Haugesund.

– Vi har fått beskjed om å intensivere arbeidet. Tomten på Raglamyr vil bli brukt til brann og redning. Det vi har i dag er en midlertidig legevakt, og den fungerer greit. Vi må se hvilke behov Helse Fonna har, og hvilke behov Karmøy kommune har for øyeblikkelig hjelp, sa ordføreren under orienteringen.

LES OGSÅ: Én kaller det en tragedie, en annen vil utsette diskusjonen i fem år

En proff ordning

Han mener det vil være attraktivt å jobbe som legevaktlege, selv om han vet godt at det er vanskelig å rekruttere leger. Det han ønsker er en proff legevaktordning.

– Jeg har full tiltro til ordføreren. Gi full pedal, sa Susan Borg (UA) i sitt innlegg.

Tor Kristian Gaard (H) lurte på hvorfor ordføreren kom med en muntlig orientering når kommunestyret har et ferdigbehandlet vedtak.

– Dette vedtaket skal det jobbes videre med, mener vi i Høyre, sa Gaard.

LES OGSÅ: Positive til felles legevakt

Kjører saken i grøften

Haugesund har som kjent meldt seg ut av det interkommunale samarbeidet når det gjelder brann og redning.

– Haugaland brann og redning vil bestå av ni kommuner på eiersiden. Dette er ikke en sak om Haugesund og Karmøy. Vi er vertskommunen, og tomtealternativet er nå avklart. Jeg kan ikke bekrefte at det er noe uro i de andre kommunene, sa Nilsen.

– Hvis Haugesund har en annen oppfatning, er dette en stjerneoppskrift på å kjøre en sak i grøften. Vi kan ikke bestemme full gass. Dette bekymrer meg, sa Gaard.

Møte i høst

Jarle Nilsen sier i en kommentar til Haugesunds Avis at han vil invitere de andre kommunene til et møte i september-oktober. Vindafjord, Etne, Suldal og Sauda kan også være aktuelle i dette samarbeidet, men de ligger et stykke unna fra tomten på Raglamyr.

– Vi ønsker å ha flest mulige etater under samme tak. Vi har vært i skriftlig kontakt med Helse Fonna for å tilby arealer til ambulansestasjon, sier Nilsen.

Artikkeltags