Restene av orkanen Nate på vei mot Norge – våt helg i vente

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Folk langs kysten kan vente seg regn hele helgen når restene av orkanen Nate treffer Norge. Men på Sørlandskysten og på Østlandet kan det bli opp mot 15 grader.

DEL

VÆRET: I Mellom-Amerika tok orkanen Nate minst 21 menneskeliv og gjorde store ødeleggelser, men på ferden over Atlanteren har kraften avtatt. Det ventes ikke spesielt sterk vind når den treffer Norge fredag.

– Den er ingenting sammenlignet med det den har vært. For vår del blir det bare et vanlig lavtrykk, sier statsmeteorolog Ida Fosli til NTB.

Hun sier at orkanrestene tar med seg mild luft. Dermed vil ikke snøen legge seg like lavt som de siste dagene.

– Men det blir nok hvitt på toppene i Sør-Norge, sier meteorologen.

Milde temperaturer

Langs kysten betyr Nate regnvær.

– Det blir regn stort sett hele helgen på Vestlandet og langs hele kysten oppover – bortsett fra Øst-Finnmark, som ser ut til å slippe unna. Det beste helgeværet kommer østafjells, men det blir ikke helt strålende der heller. Østafjells kan det komme litt regn fredag, men for det meste opphold lørdag og søndag, sier Fosli.

I lavere strøk i Sør-Norge ventes det dagtidstemperaturer på mellom 10 og 13 grader de neste dagene. Langs Sørlandskysten og på Østlandet kan det bli opp mot 15 grader både lørdag, søndag og mandag, mens Nord-Norge kan vente seg temperaturer på 5–10 grader i helgen.

Kuling

De siste dagene har Meteorologisk institutt sendt ut flere OBS-varsler om kuling langs kysten.

– Vi sender alltid ut varsel når det kommer stiv kuling på kysten og sterk kuling på bankene. Det er vanlig med slikt vær på denne tiden av året, og disse varslene er mest beregnet på folk til sjøs.

– Blir det røft på havet de neste dagene?

– Det blir det nok, sier statsmeteorologen.

Så langt har det kommet kulingvarsler om Hekkingen – Furuholmen, Aust-Tampen, Storegga og Området fra Storegga-Haltenbanken til 0-meridianen, Slåtterøy – Bulandet, Slåtterøy – Bulandet, Frøya – Rørvik og Rørvik – Lødingen.

Tidligere i uken er det også blitt sendt ut OBS-varsler om vanskelige kjøreforhold flere steder i Sør-Norge. Disse varslene er over, selv om det fortsatt kan komme snø i høyden.

Vegvesenet har anbefalt vinterdekk i de høyereliggende områdene.

Artikkeltags