Hun er den nye lederen i Haugesund Ap

NY LEDER: Liv Auestad starter 2018 som ny leder i Haugesund Arbeiderparti. Foto: LK Foto

NY LEDER: Liv Auestad starter 2018 som ny leder i Haugesund Arbeiderparti. Foto: LK Foto

Artikkelen er over 2 år gammel

Liv Auestad ble mandag valgt som ny leder i Haugesund Arbeiderparti. Hun tar over etter Ragnhild Bjerkvik, som har vært leder siden 2012.

DEL

HAUGESUND: På Arbeiderpartiets årsmøte ble det også vedtatt at styret i tillegg til Auestad vil bestå av Gudrun Caspersen, Jan Morten Anvedsen, Thor Dagfinn Bjelland, Inger Mæland, Erik Waagaard og Borgny Hauge Skogen.

Årsmøtets taler var Magne Rommetveit – stortingsrepresentant fra Stord og Hordaland Ap.

I sin tale minnet han om at det er 600 dager igjen til lokalvalget.

– Viktigheten av å sette de lokale saker på dagsorden er stor. På den måten vil også engasjementet øke. Ved kommunevalget i 2015 ble det store utskiftninger blant annen av ordførere langs vestlandskysten. Det ble et skifte fra blått til rødt. Vi jobber for å beholde posisjonen, og bedre den hvor det er mulig, sa stortingsrepresentanten.

Spår utfordrende kommuneøkonomi

Rommetveit spår at kommuneøkonomien blir utfordrende under den nåværende regjering, som finansierer store skattekutt ved bruk av altfor mye oljepenger.

– Slike skattekutt kan ikke forsvares i framtiden uten at det går ut over våre velferdsgoder. Regjeringen legger også opp til økt privatisering, som på sikt gir økte større forskjeller, la han til.

– Haugesund Arbeiderparti er stolte over at vi leverte på våre løfter ved forrige lokale valgkamp. Viktigst er at det er blitt orden i økonomien. Arbeidet med å utarbeide et partiprogram fram mot 2023 er under oppstart, sier den nyvalgte lederen Liv Auestad.

Artikkeltags