KrF krever avklaring om kirkeasyl

Oslo  20180206.
Sju av ti nyutdannede politifolk som gikk ut av Politihøgskolen i 2017, var i jobb i politiet ved årsskiftet. Tirsdag besøkte justisminister Sylvi Listhaug skolen der hun møtte studenter og ledelse.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Oslo 20180206. Sju av ti nyutdannede politifolk som gikk ut av Politihøgskolen i 2017, var i jobb i politiet ved årsskiftet. Tirsdag besøkte justisminister Sylvi Listhaug skolen der hun møtte studenter og ledelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KrF vil vite hvordan justisminister Sylvi Listhaug (Frp) definerer et kirkebygg etter at en afghansk familie fredag ble hentet av politiet.

DEL

FITJAR: Familien på fem hadde søkt tilflukt i forsamlingshuset til den frikirkelige menigheten Nytt Liv Sunnhordland på Fitjar.

Fredag tok politiet seg inn i bygget og pågrep familien, som har fått avslag på sine asylsøknader. Justisdepartementet var på forhånd orientert om aksjonen.

Mandag sendte innvandringspolitisk talskvinne Torhild Bransdal i KrF et skriftlig spørsmål til statsråden. «Politiet mente forsamlingshuset Betania ikke var et kirkebygg, mens biskop Nordhaug har uttalt at dette utvilsomt er et kirkerom. Mener statsråden at politiets handlemåte og vurderinger i denne saken er i tråd med regjeringens retningslinjer, og vil regjeringen ta ansvar for å klargjøre hva som skal regnes som et kirkebygg i slike saker?» lyder spørsmålet.

– Det skal ikke være slik at det er politiet som til enhver tid definerer hva slags bygg det er mulig å gå i kirkeasyl i. Dette spørsmålet må statsråden avklare, sier Bransdal til Bergens Tidende.

Den afghanske familiefaren ble i helgen sendt til sykehus, noe som ifølge familiens advokat Jostein Løken gjør det umulig å uttransportere familien.

Resten av familien skal befinne seg på et asylmottak i nærheten av politiets utlendingsinternat på Trandum.

Artikkeltags