Bakgrunn: Stord-drapet

BLE MINNET: Lys tent utenfor 3-åringens hjem.
arkivFoto

BLE MINNET: Lys tent utenfor 3-åringens hjem. arkivFoto Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Full tilgang: H-avis+, eavis og Rix – 5 kr for 5 uker

Klokka 16.56 torsdag 10. oktober mottok Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) en telefon fra en kvinne (38). To ambulanser rykket ut til Justagjerdet i Sagvåg, der de fant en tre år gammel gutt livløs.

Da politiet ankom, fant de en mann (45) som var knivstukket og skadet, i tillegg til treåringen. En 13 år gammel gutt sto bak knivstikkingen – først på sin fosterbror, deretter sin far.

13-åringen er biologisk sønn av 45-åringen og kvinnen på 38, mens treåringen var i fosterhjem hos familien. Også en representant fra barnevernet var til stede i huset da knivstikkingen skjedde.

13-åringen er aldri blitt siktet for drapet. Årsaken er at han er under den kriminelle lavalder (15 år), og han blir derfor tatt hånd om av Barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk i Haugesund. Der er han til observasjon i ti dager før man skal konkludere hvordan han skal følges opp videre.

Gutten er ikke kjent for politiet fra tidligere, og det er heller ikke hans biologiske familie. Heller ikke barnevernet har vært i kontakt med familien tidligere.

Den tre år gamle gutten er opprinnelig fra Bergen, og ble plassert i fosterhjemmet på Stord i mai.

Les også:

Artikkeltags