Gå til sidens hovedinnhold

Til helgen kan du unne deg litt flytende luksus

Artikkelen er over 3 år gammel

Førstkommende helg er det båtmesse i Haugesund, og det skal ikke stå på luksusen når 20 utstillere fra hele Vestlandet ankommer båtfesten på Indre Kai i Haugesund.

HAUGESUND: – Vi gleder oss til å samle bransjen, kunder og alle båtinteresserte denne helgen, sier Odd-Steffen Garvik, ansvarlig for Haugesund Båtmesse i en pressemelding.

Haugesund Båtmesse feirer 10 års jubileum, og til helgen er det duket for årets båtmesse på Indre kai. I år kan de lokke med at det stilles ut større båter enn på lenge.

Markedet har ifølge Garvik vært roligere de siste årene, men nå melder bransjen om økt optimisme. Det kommer flere større båter enn tidligere. Messas største båt er en 60 fot Explorer. Den er spekket med luksus og komfort. Prisen blir nok litt i meste laget for de fleste av oss, den ligger nemlig på mellom 16–18 millioner.

Likevel kan W-Yacht, som er forhandler, fortelle at de har solgt flere Explorer i forskjellig størrelse til kjøpesterke kunder i Rogaland og Hordaland.

Båter i alle størrelser

Garvik, forteller videre, at de har som mål å få til en messe som viser et stort spenn både når det gjelder båter og utstyr.

– Vi ønsker at de fleste skal finne noe av interesse. Utstillerne kommer med daycruisere, praktiske bruksbåter, seilbåter og store cabincruisere, men også små landstedsbåter for den yngre garde, vannscootere og skjærgårdsjeeper.

Haugesund Båtmesse arrangeres altså førstkommende helg, 6.–8. april, og det er gratis inngang. I området rundt Scandic Maritim blir det lagt ut flytebrygger for å gi plass til alle båtene. I tillegg vil flere utstillere vise båter og utstyr også på land.

– Vi får tilbakemelding både fra publikum og utstillere at de setter pris på et slik treffsted. Haugesund har bygd en tradisjon med en messe på sjøen ved starten av båtsesongen hvert år, sier ansvarlig for Haugesund Båtmesse, Odd-Steffen Garvik i meldingen.

Kommentarer til denne saken