Halvparten av alle bileiere har opplevd dette

BULKER OG STIKKER AV: En undersøkelse viser at nær havlparten av alle bileiere har opplevd dette.

BULKER OG STIKKER AV: En undersøkelse viser at nær havlparten av alle bileiere har opplevd dette. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I en undersøkelse gjennomført av Ipsos for Gjensidige, forteller så mye som 48 prosent av alle bileiere i Rogaland at de har opplevd å finne en skade på bilen sin, uten å vite hvem synderen er.

DEL

FORSIKRING: Folk bulker og stikker av i Rogaland altså. Halvparten av alle bileierne i fylket (48 prosent) har måtte ta regningen selv, etter at bilen deres er påkjørt og skadet. I den samme undersøkelsen, gjennomført av Ipsos for Gjensidige, innrømmer tre prosent at de selv har skadet en annen bil uten å varsle eieren.

– Ingen ting er mer irriterende en å finne bilen bulket og oppdage at synderen er sporløst borte, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Skal vi tro Voll, så skjer de fleste parkeringsskadene i trange parkeringshus og nært inngangspartiene til kjøpesentrene. Her er det størst trafikk av både biler, barnevogner, handlevogner og folk med handleposer.

– Terskelen for å lukke øynene og kjøre videre ser ut til å være lav hos mange. En del gjør det nok bevisst for å slippe unna regningen, men i mange tilfeller er ikke folk engang klar over at de har bulket nabobilen, sier Voll.

Skader som gjelder rygging og påkjørt parkert kjøretøy utgjorde erstatninger i Rogaland for hele forsikringsbransjen på 49 millioner kroner første halvår i 2017. I tallene fra Finans Norge er gjennomsnittet for hver skade, som er meldt inn, på rundt 11.000 kroner. 4.300 skader er meldt inn til forsikringsbransjen i Rogaland ifølge Voll første halvår.

Kommunikasjonssjefen påpeker at det også straffbart å stikke av.

Gode tips for å unngå parkeringsskader:

  • Unngå mørke og trange parkeringshus
  • Rygg inn, kjør ut
  • Styr unna trange parkeringsplasser (Trenger «boksåpner» for å komme seg ut av bilen)
  • Sørg for at vinduene er fri for dugg før en kjører/rygger ut.
  • La ikke små barn åpne døren selv
  • Vis hensyn og følg ekstra godt med i trafikken

Kilde: Gjensidige

Artikkeltags