Politiet bekrefter: Birgitte Tengs' fetter ikke mistenkt i ny etterforskning

Minnestein på stedet hvor Birgitte Tengs ble drept. Foto: Alf Ove Hansen, NTB scanpix

Minnestein på stedet hvor Birgitte Tengs ble drept. Foto: Alf Ove Hansen, NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet bekrefter at Birgitte Tengs' fetter aldri har hatt status som mistenkt i den fornyede etterforskningen av drapssaken.

DEL

BIRGITTESAKEN: Den tidligere drapstiltalte fetteren har aldri vært mistenkt etter at etterforskningen av Tengs-saken ble gjenopptatt – og politiet ser nå helt bort fra tilståelsen mannen kom med tidlig i drapsetterforskningen. Det kommer fram i et brev fra Sørvest politidistrikt som advokat Arvid Sjødin mener renvasker fetteren, ifølge Stavanger Aftenblad.

«Politiet bekrefter samtidig at NN (navnet på Birgitte Tengs’ fetter) ikke på noe tidspunkt etter at ny etterforskning ble igangsatt 3. januar 2017 har hatt status som mistenkt eller siktet i saken», skriver påtaleansvarlig Lars Ole Berge i brevet til fetteren.

Den fornyede etterforskningen er kommet i gang etter at cold case-gruppen til Kripos gikk igjennom saken, og det ble nedsatt en egen etterforskningsgruppe med folk fra Kripos og Sørvest politidistrikt.

– Det er cold case som har frikjent min klient. De ser bort fra den falske tilståelsen. Håpet er nå at også domstolene kan forstå hva en falsk tilståelse er, sier Sjødin, som sent onsdag kveld fikk fortalt sin klient om brevet.

Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept på Karmøy i mai 1995. I januar i år, ett år etter at etterforskningsgruppen startet sitt arbeid, opplyste etterforskerne at de ikke hadde funnet grunn til å rette mistanke mot noen personer.

Fetteren ble frikjent da straffesaken ble behandlet i retten, men dømt i den sivile prosessen til å betale erstatning til Tengs' foreldre. Erstatningsdommen er senere opphevet etter behandling i Menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg.

Artikkeltags