60 avhørt om drapet på Birgitte Tengs

Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs.

Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet etterforsker flere personer de mener kan ha begått drapet på Birgitte Tengs i 1995.

DEL

NTB: Etterforskningen av den 22 år gamle drapssaken ble den aller første som cold case-gruppa i Kripos tok tak i januar 2016. Siden før sommeren i år har flere mulige gjerningspersoner blitt etterforsket, skriver VG.

Disse er kommet i søkelyset som følge av konkrete tips eller observasjoner eller at de er av spesiell interesse på grunn av straffehistorikk eller andre forhold.

– Det er gjort et betydelig antall undersøkelser opp mot et betydelig antall personer, sier politiadvokat Lars Ole Berge i Sørvest politidistrikt til VG.

Det er flere helt nye personer som er utpekt, men også flere som tidligere har vært inne i saken.

Birgitte Tengs (17) ble funnet drept på hjemstedet Karmøy 6. mai 1995. Hennes egen fetter ble først dømt for drapet, men siden frikjent i 1998. Det sivile kravet om at han måtte betale erstatning til den dreptes foreldre, ble imidlertid stående.

Så langt er over 60 personer avhørt som vitner i den nye etterforskningen. Politiet har også fått svar på flere av DNA-prøvene som har vært til undersøkelse hos Folkehelseinstituttet, men vil foreløpig ikke kommentere resultatet av disse prøvene.

– Hovedkomponenten i den vurderingen er at vi ønsker å beskytte etterforskningen, og at vi ikke finner det riktig å kommentere dette nærmere nå, sier Berge.

Artikkeltags