Birgitte-saken: Vil ha ny vurdering av biologisk materiale

PÅ ÅSTEDET: Bildet viser åstedet dagen etter drapet i mai 1995. Nå har den nye etterforskningsgruppen vært på befaring på åstedet. Arkivfoto: Eirik Østberg/Haugesunds Avis

PÅ ÅSTEDET: Bildet viser åstedet dagen etter drapet i mai 1995. Nå har den nye etterforskningsgruppen vært på befaring på åstedet. Arkivfoto: Eirik Østberg/Haugesunds Avis Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

STAVANGER: Etterforskningsgruppen som jobber med Birgitte-saken har sendt sentralt bevismateriale til analyse hos Folkehelseinstituttet.

Det melder NRK Rogaland lørdag.

– Vi har bestemt oss for å sende inn materialet på nytt, og har bedt om nye analyser. Prøvene er sendt til Folkehelseinstituttet, men vi ønsker ikke å gå offentlig ut med resultatene av prøvene – uavhengig av hva som blir funnet, sier politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt Lars Ole Berge til NRK.

Det var i desember i fjor at det ble kjent at politiet ønsket å gjenoppta saken. En egen etterforskningsgruppe med base i Stavanger ble satt ned i Sør-Vest politidistrikt, og i januar startet arbeidet.

Berge forteller til NRK at gruppen i løpet av de siste to månedene har vært på befaring på drapsåstedet og arbeidet med å analysere ulike sider av saken.

Artikkeltags