Forfatter tror Kripos kan bidra mye i Tengs-saken

Forfatter Bjørn Olav Jahr, som har skrevet boken " Hvem drepte Birgitte Tengs" mener Kripos kan bidra mye i etterforskningen av saken. I boken fra 2015 kom han med kraftig kritikk av politiets etterforskning av drapssaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Forfatter Bjørn Olav Jahr, som har skrevet boken " Hvem drepte Birgitte Tengs" mener Kripos kan bidra mye i etterforskningen av saken. I boken fra 2015 kom han med kraftig kritikk av politiets etterforskning av drapssaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

HAUGESUND: Forfatteren av boken "Hvem drepte Birgitte Tengs"tror Kripos kan bidra mye til en eventuell oppklaring av Tengs-saken.

– Det er veldig gledelig, og jeg er ikke overrasket, sier forfatter Bjørn Olav Jahr til NRK, om at Kripos' cold case-enhet anbefaler å gjenåpne etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs på Karmøy i 1995.

HØR INTERVJU: Jahr: – Et modig men riktig valg å gjenoppta saken

– Her ligger det så mange muligheter, så mange mennesker man må se grundigere på som ikke er gjort, sier Jahr, som mener mye av materiale som politiet har samlet inn ikke har blitt brukt på riktig måte.

– Jeg tror derfor Kripos har sett potensial her, sier Jahr.

Han trekker fram nye DNA-analyser og samtaler og avhør med personer som tidligere har vært koblet til saken som sentrale punkter for videre arbeid.

– Så har de sikkert et håp om at personen som har gjort dette, skal stå fram. Det ville vært fantastisk om vedkommende gjorde det, sier forfatteren.

Også privatetterforsker Grete Strømme, som bistår familien til Birgittes fetter, mener det fortsatt er mye som kan gjøres i etterforskningen. Hun har jobbet med saken siden 2005.

– Jeg forventer at de ser veldig mye av det samme som jeg har sett, sier hun og mener blant annet at det er DNA-ekstrakter som må såkalt retypes på ny.

– Det er gjenstander som er funnet på åstedet som ikke er undersøkt, og flere andre spor som ikke er fulgt opp, sier Strømme.

Artikkeltags