Ingen mistenkte i Tengs-saken

Leder for Cold case-gruppen i Kripos, Espen Erdal, står sammen påtaleansvarlig Trond Sekkingstad i Sør-Vest politidistrikt (t.h) og Tone Aase i Kripos (t.v).
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Leder for Cold case-gruppen i Kripos, Espen Erdal, står sammen påtaleansvarlig Trond Sekkingstad i Sør-Vest politidistrikt (t.h) og Tone Aase i Kripos (t.v). Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter ett år med etterforskning og avhør av 70 nye vitner, står politiet uten mistenkte i Birgitte Tengs-saken. 17-åringen ble drept for 23 år siden.

DEL

KARMØY: Tengs ble funnet voldtatt og drept på Karmøy i mai 1995, og saken var den første som ble tatt opp av den såkalte cold case-gruppen til Kripos. Etter ett år med fornyet etterforskning, avhør og DNA-testing, har ikke politiet noen oppløftende nyheter til dem som håper på et gjennombrudd, melder NRK.

– Det er ingen grunn til å vente en snarlig løsning av saken. Vi venter fortsatt på enkelte prøvesvar, men konklusjonen er foreløpig at vi ikke har noen mistenkte, sier politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt.

Jentas fetter ble dømt i tingretten, men frikjent i lagmannsretten. Han måtte likevel betale oppreisning til Birgitte Tengs' familie, men den avgjørelsen ble opphevet etter behandling i Menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg.

I 2016 gikk cold case-gruppen gjennom saken, og i desember samme år ble det opprettet en etterforskningsgruppe i Stavanger for å gå gjennom alle spor på nytt. Foreløpig er det altså lite som tyder på politiet kommer nærmere en løsning.

Artikkeltags