Vi leser bare flere og flere bøker

Blant forfatterne som er gjengangere på listene, våre, er det en stor overvekt av dem som skriver krim. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Blant forfatterne som er gjengangere på listene, våre, er det en stor overvekt av dem som skriver krim. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis du leser bøker i påskeferien, er du ikke alene. Lesing har ikke bare holdt seg på et stabilt nivå, men også hatt en økning over årenes løp, ifølge SSB.

DEL

LITTERATUR: Statistikerne har gravd litt i sitt materiale om bøker og lesevaner i anledning påsken.

At nordmenn er glad i å lese bøker på fritiden, slår statistikken helt tilbake til 1991 fast, ifølge Odd Vaage, seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå (SSB) og forfatter av kultur- og mediebruksundersøkelsen Norsk mediebarometer.

– Det har vært en nedgang i lesing av alle andre trykte medier, mens lesing av bøker ikke bare har holdt seg på et stabilt nivå, men også hatt en økning over årenes løp, sier Vaage.

Og ikke nok med det: Av alle tilbudene i undersøkelsen Kulturbarometeret er boklesing det flest folk oppgir å være meget interessert i.

– Både idrettsarrangementer og konserter er andre populære aktiviteter, med henholdsvis 20 og 21 prosent som oppgir at de er meget interessert. Men det som troner øverst på lista, med hele 25 prosent, er faktisk bøker, sier Vaage.

Statistikken viser at 23 prosent av alle nordmenn leser bøker på fritiden på daglig basis, men bare 2 prosent sier de leser ebøker daglig. Blant forfatterne som er gjengangere på listene, våre, er det en stor overvekt av dem som skriver krim.

Artikkeltags