BOKN: – En person er funnet livløs og det skal minst ha vært to personer i båten, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i Sør-Vest politidistrikt.

Mannen som ble hentet opp av vannet, er i 50-årene, han var livløs og måtte ha hjerte- og lungeredning av personell i luftambulansen. Redningsleder Owe Frøland bekreftet overfor NTB at mannen ankom Haukeland universitetssjukehus i Bergen rundt klokka 13, men har ikke opplysninger som tilstanden hans på det tidspunktet.

Meldingen kom til politiet klokken 11.18 og det er Hovedredningssentralen (HRS) som leder oppdraget.

 

Stor redningsaksjon

– Vi foretar søk med redningsskøyte, redningshelikopter og sivile båter i området, forteller redningsleder Owe Frøland ved HRS til Haugesunds Avis.

I tillegg har politi og andre nødetater rykket ut for å bistå på land.

Ifølge Haugesunds Avis' fotograf på stedet søkes det i en bukt en til halvannen kilometer vest av Arsvågen ferjekai.

Også redningsdykkere fra Haugesund brannvesen, Haugaland brann/redning Tysværvåg og Bokn stasjon er satt inn i søk etter den savnede i sjøen, melder 110-sentralen.

– Det at det kan ha gått et par timer før vi fikk beskjed, og været som er i området, vanskeliggjør søkene. Ting blir fraktet av gårde med sjøen. Det ser vi med de gjenstandene vi har funnet så langt. De er funnet lenger inn i vika, i samme retning som været går i, sier Frøland.

Det er i området Vestre Bokn og Sauøy søket foregår.

Røde Kors og Norsk Folkehjelp har også blitt satt inn i søk langs strandlinjen. Her kommer det mannskaper fra så langt bort som Jæren og Etne.

Saken fortsetter under bildet

 

Var ute på hummerfiske

– De to drev med hummerfiske, og det er antatt at de dro ut lørdag morgen, men det har ikke vært kontakt med dem siden fredag, opplyser redningsleder Owe Frøland til NTB.

Han forteller at det er funnet en livløs person, og at det søkes etter én person.

– Det er funnet vrakgods og en flåte, sier Frøland.

– Sjarken er borte, vi finner den ikke. Men vi har funnet en oppblåsbar redningsflåte i sjøen lenger inn i vika, samt en del vrakgods og drivgods, sier Frøland.

Det foregår søk etter den savnede, som er en mann i 40-årene. Det utfordrende værforhold på stedet, opplyser politiet klokken 12.24.

Kritisk skadd

Personen som ble fraktet inn til land er tatt med helikopter til Haukeland universitetssykehus. Den 51-årige mannen ankom Haukeland universitetssjukehus i Bergen rundt klokka 13.

Sykehuset opplyser klokken 16.25 at mannen er kritisk skadd.

Antatt at de dro lørdag morgen

Det er antatt at de dro ut lørdag morgen, men ingen har vært i kontakt med dem siden fredag. Det kan ha tatt flere timer fra sjarken fikk problemer til politi og redningspersonell ble varslet.

– Vi antar at sjarken har fått problemer med til dels grov sjø og sønnavind, slik de første båtene som deltar i letingen har beskrevet værsituasjonen på stedet. Dette er værforhold som er vanskelige for mindre båter, sier redningslederen.

Bildeserie

Søker etter fisker