Nye regler skal gjøre det billigere for deg å bygge

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Tirsdag morgen åpnet høringsmøtet om ny byggteknisk forskrift (TEK17). Med de nye reglene kan vi redusere byggekostnadene med mer enn 100.000 kroner per boenhet, mener kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

OSLO: Sammen med Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) presenterte ministeren forslag til hvordan man kan forenkle og effektivisere boligbyggingen i Norge i tiden fremover, skriver Teknisk Ukeblad.

– Vi ønsker å legge til rette for at flere unge skal komme seg inn i boligmarkedet. For å få til det må vi gjøre noe med den enorme prisveksten vi har sett de siste årene, sa Sanner.

LES HELE HØRINGSFORSLAGET TIL TEK17 HER

Fjerner krav om parkering

En av hovedtingene direktoratet har sett på er fjerning av unødvendige krav.

– Vi har foreslått å fjerne flere krav fra dagens forskrift. Et eksempel på krav som er tatt ut er paragraf 8.3 som sier at byggverk skal ha god terrengmessig tilpassing. Dette er et krav som er vanskelig å dokumentere at er oppfylt på en objektiv måte, forklarer sjefingeniør Vidar Stenstad i DiBK.

Et annet krav som er fjernet er paragraf 12.5 som sier at byggverk skal ha planløsning som gjør det lett å orientere seg.

– Dette er også svært subjektivt og vanskelig å dokumentere at er oppfylt, sier han.

Direktoratet ønsker videre å oppheve bestemmelser om plassering av byggverk, kjøreadkomst til byggverk og krav om parkeringsplass.

De nye byggreglene vil være gjeldende fra 1. juli 2017.

Artikkeltags