VINDAFJORD: Det var ved 16.18-tiden meldingen kom inn.

– Det virker som det er en større brann. Vi har masse mannskaper på vei. Politiet er også orientert om situasjonen, sa vaktleder Stian Ekre Wang ved 110-sentralen klokken 16.45.

Han forteller at nærmere alt tilgjengelig mannskap og materiell ble sendt ut fra brannstasjonene i Ølen, Skjold og Sandeid, samt Etne.

Politiet sendte også ressurser til stedet.

– Vi har fått melding om et bål som kom ut av kontroll. Det dreier seg om et stort omfang. Det er en del vind i området og mye røyk, kunne operasjonslederen ved Sør-Vest politidistrikt fortelle klokken 17.

 

Ikke fare for begyggelse

Brannen startet ved Aurdalgården på østsiden av E 134. Det spredde seg deretter nord-nordvest fra området ved Eikelandstjødna.

– Nærmeste bebyggelse er på Frønsdal. Foreløpig ingen fare for spredning dit, skrev Sør-Vest politidistrikt på Twitter klokken 17.45.

Trond Børge Åsbu er politiets innsatsleder på stedet. Han forteller ved 18.15-tiden at over 40 mål er svidd av.

– Brannvesenet har kontroll mot fjellet i øst og stort sett kontroll vestover. Det er ganske vått i bakken, så derfor dreier dette for det meste seg om overflatebrann, sier innsatslederen, som foreløpig ikke har fått avhørt ivolverte i saken.

I tillegg til seks brannbiler observerer Haugesunds Avis' journalist på stedet at en rekke bønder med traktorer med vannvogner som driver med etterslukking.

Brannen skal ha startet i nærheten av Aurdalsvegen øst for E 134 mellom Knapphus og Ølensvåg.

Ved 18.30-tiden får Haugesunds Avis opplyst at brannvesenet stort sett har kontroll på brannen og at det drives med etterslukking.