Melding om brann i lastebil

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bømlafjordtunnelen ble stengt etter at det begynte å brenne i motorrommet til en lastebil på vei nordover.

DEL

E 39: En lastebil med henger begynte å brenne mandag formiddag i Bømlafjordtunnelen. Ifølge politiets operasjonssentral var det klokken 10.31 de fikk melding om brannen.

Kun rundt et kvarter senere kunne Haugaland og Sunnhordland 110-sentral melde at brannen var slukket, men tunnelen ble stengt en stund også etter brannen.

Føreren ble tatt hånd om og ble sjekket for røykskader.

11.10 melder VTS at Bømlafjordtunnel er åpen for fri ferdsel. Politiet skriver at det er redusert hastighet. 

– Tungberger er rekvirert for fjerning av lastebil med henger. Fører pustet inn røyk, men ok form, melder operasjonsleder på Twitter.

Det skal ikke være noen andre skadde i forbindelse med brannen i tunnelen. Ifølge politiet er usikkert hva som er skjedd. Politiet har pratet med føreren av lastebilen.

Sjåføren slukket brann selv

Lastebilen stoppet ikke langt fra utgangen av tunnelen på Stord-siden. Brannvesenet fryktet det verste da de fikk melding om brannen.

– Brann i lastebil 300 meter fra innløpet er jo noen av det verste en kan tenke seg. Men da vi kom fram var det faktisk slukket, og det var ikke snakk om åpne flammer, men røykutvikling, sier innsatsleder i Stord brann- og redning Jan Tore Brückner til Sunnhordland.

 Brannmannen roser sjåføren for at han handlet raskt da det begynte å ryke fra lastebilen.

– Snarrådig innsats fra sjåføren gjorde at han fikk tak i et brannslukkingsapparat i tunnelen, og fikk slukket det meste selv, seier Brückner.

Tips Oss
SMS: AVISÅ til 2005 Telefon: 52 72 22 22 tips@h-avis.no

Artikkeltags