– Man tar for gitt at en har en tannkost og en hårbørste

MISTET ALT: Mange ønsker å bidra etter at tre søsken mistet sin mor og sine eiendeler 1. januar.

MISTET ALT: Mange ønsker å bidra etter at tre søsken mistet sin mor og sine eiendeler 1. januar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De tre etterlatte etter drapet og brannen i Bokngata 1. nyttårsdag opplever stor giverglede fra lokalsamfunnet.

DEL

HAUGESUND: Etter brannen i Bokngata 1. januar har tre søsken mistet alt.

– De er i en situasjon der mor er død, far er i fengsel og huset er totalskadd etter brannen. De står på bar bakke, sier bistandsadvokat Benedicte Storhaug, som representerer avdøde og siktedes tre felles barn.

Mange har vist giverglede med tanke på de tre etterlattes situasjon. Flere innsamlingsaksjoner sirkulerer på sosiale medier, både når det gjelder penger, klær og eiendeler. Blant annet har en av de etterlattes fotballag donert resten av sin lagkasse.

– De er glade og takknemlige for dette, og føler på at de er omgitt av varme. Forsikringskrav og erstatning ligger langt framme i tid, og de har behov for en del ting umiddelbart. Derfor er innsamlingsaksjonene veldig positive, sier Storhaug.

470.000 kroner

Kl 10.30 mandag er det samlet inn nærmere 470.000 kroner fra 1.900 givere på folkefinansieringstjenesten Spleis. Marina Nordahl står de tre berørte nær, og opprettet innsamlingsaksjonen etter en samtale med bistandsadvokat Storhaug.

– Det ble bare naturlig. Hjertet mitt sa at her må noe gjøres, sier Nordahl.

Hun er overveldet av folks giverglede.

– Vi hadde sett for oss å få inn mellom 50.000 og 100.000 kroner. Vi må øke grensen hele tiden. Det er masse hjertevarme der ute, formidler Nordahl.

– Man tar for gitt at en har en tannkost og en hårbørste. Disse barna har ingenting, sier hun.

Mandag kl. 17 åpner Nordahl dørene hjemme i Røværgata 50, slik at folk kan donere saker og ting til de tre ungdommene.

Innsamling

– Vi samler inn alt som en behøver for å leve. Skolesaker, PC-er, hygieneartikler. Vi har fått inn nok brukte klær, men setter pris på dersom folk ønsker å bidra med nye klær eller gavekort, informerer hun.

I Røværgata bidrar også Elisabeth Odland. Hun startet innsamling av penger, klær og nødvendige saker på Facebook.

– Jeg sto selv som 17 åring uten foreldre og tingene mine, og vet hvordan tiden rett etterpå er, forteller Odland.

Hun har ikke rukket å sjekke Vipps, men forteller at det tikker inn store og små beløp fortløpende. Givergleden er også stor når det gjelder saker og ting.

– Responsen har vært helt magisk. På lørdag gikk jeg en runde i Haugesund sentrum, og flere butikker og restauranter har bidratt med gavekort og eiendeler som trengs. Flere har bedt meg komme tilbake og hente mer. Det har vært helt fantastisk, sier Odland.

De to kvinnene understreker at de ikke ønsker anerkjennelse rundt aksjonene, men vil at omtanken rettes mot de etterlatte.

1. nyttårsdag

Det var natt til 1. nyttårsdag at et hus i Bokngata sør i Haugesund brant. Da nødetatene rykket ut, var det omstendigheter på stedet som gjorde at politiet mener at den døde kvinnen i 40-årene som ble funnet i huset, var utsatt for en kriminell handling.

Kvinnens samboer, en mann i 50-årene, er siktet for forsettlig drap. Fredag ble siktelsen utvidet til også å gjelde grovt skadeverk.

Artikkeltags