– Vi hørte et enormt smell

NABO: Synnøve Aanensen Sørensen og ektemannen Einar Aanensen Sørensen hørte smellet og var raskt på pletten for å hjelpe naboene. Foto: Jan Kåre Ness

NABO: Synnøve Aanensen Sørensen og ektemannen Einar Aanensen Sørensen hørte smellet og var raskt på pletten for å hjelpe naboene. Foto: Jan Kåre Ness Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannmann Einar Aanensen Sørensen og kona Synnøve reagerte lynraskt og løp ut for å hjelpe naboene, da bolighuset på Årvollsknausen på Åkra begynte å brenne etter lynnedslag onsdag morgen.

DEL

KARMØY: En mor og hennes fire barn var i huset da det begynte å brenne rundt klokken 09 onsdag.

– De har nå blitt tilsett av lege, da de kan ha pustet inn røyk, men vi har fått beskjed om alt står bra til med hele familien, forteller innsatsleder Roger Hemnes til Haugesunds Avis.

Det var et kraftig tordenvær i området da brannen oppsto, og en sannsynlig teori er at brannen skyldes et lynnedslag i sikringsskapet som har forplantet seg opp i andre etasje.

– Det ryker fortsatt ut av mønet på huset, så vi er ikke sikre på hvor store skadene på huset er enda. Det er noe røyk- og vannskader i hovedetasje og loft, sa operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt klokken 10.35.

Hjalp naboene

Naboene Synnøve og Einar Aanensen Sørensen forteller at de sto i stua da de hørte et stort smell utenfor.

– Først trodde vi lynet hadde slått ned i lyktestolpen, men kort tid etter kunne vi se gnister og røyk ut fra av taket, sier Synnøve Aanensen Sørensen.

Mannen hennes jobber til vanlig i brannvesenet, og varslet nødetatene med en gang.

– Vi gikk bort for å hjelpe, og like etterpå var hele familien ute av huset. Heldigvis bor besteforeldrene deres rett over veien, så barna hadde et sted å gå med en gang, forteller Aanensen Sørensen.

Innsatslederen forteller at det har vært lignende tilfeller i nabolaget tidligere.

– Huset ligger på en topp og er nok dermed mer utsatt, sier Hemnes.

Travel formiddag

Flere lynnedslag i løpet av kort tid førte til at brannvesenet fikk en hektisk formiddag.

I tillegg til husbrannen på Åkra, fikk 110-sentralen blant annet inn melding om røyk fra en trafokiosk på Vea.

– Det var noen naboer som hadde reagert på at det kom røyk utav kiosken, så vi var på stedet og fikk det under kontroll, før det ble noe videre utvikling, sier vaktleder på 110-sentralen i Haugesund, Ørjan Bratthammer.

Brannvesenet håndterte de to andre meldingene om nedslag ved å sende befal ut for å assistere privatpersoner som hadde fått nedslag i boligene sine.

– Uværet kom og forsvant like fort, så vi tror det verste er over, men vi følger godt med og er forberedt, sa Bratthammer etter at ting hadde roet seg.

Artikkeltags