Skoleelever meldte fra om brann i Idrettsparken

MINDRE GRESSBRANN: Brannvesenet i Haugesund slukket ved 12.30-tiden en mindre gressbrann i Haugesund.

MINDRE GRESSBRANN: Brannvesenet i Haugesund slukket ved 12.30-tiden en mindre gressbrann i Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet i Haugesund slukket ved 12.30-tiden en mindre gressbrann i nordre enden av Skeisvatnet. 110-sentralen minner om totalforbud mot åpen ild i Haugesund.

DEL

HAUGESUND: Brannen onsdag ble meldt klokken 12.17. I løpet av få minutter var brannvesenet på plass og fikk slukket.

– Det var ikke så stort område det brant på. Vi fikk raskt kontroll, sier vaktleder på 110-sentralen, Steinar Eilertsen.

Oppdaget av skoleelever

Rektor ved Haraldsvang skole, Mary Anne Vestre, forteller i en SMS til foreldre og foresatte at det var elever fra skolen som meldte fra til brannvesenet.

«Det er veldig tørt for tiden, og vi minner om at brannfaren er stor og at våre elever ikke må bruke åpen ild i skole- eller fritid. Vi ber foreldrene om å ta en prat hjemme om brannfaren og konsekvenser», skriver hun i SMS-en.

110-sentralen slutter seg til rektorens oppfordring.

– Vi minner om totalforbud mot åpen ild i Haugesund, sier vaktleder Eilertsen.

Påsatt av skoleelever?

Politiet var også på stedet og har vitneopplysninger om at en gjeng unge gutter ble observert i området da det begynte å brenne.

– Det var på et lite område mellom skatehallen og Skeisvatnet at det brant – cirka 30 kvadratmeter. Vi har opplysninger om at en guttegjeng ble observert i området, men vi vet ikke hvem disse er, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Victor Jensen.

Han opplyser at politiet har opprettet sak på forholdet.

Artikkeltags