Sender brev til alle norske husstander – denne vifta kan være brannfarlig

KAN VÆRE BRANNFARLIG: Produsenten tilbakekaller alle vifter av typen Flexit Silent Eco produsert mellom 2012 og september 2017.

KAN VÆRE BRANNFARLIG: Produsenten tilbakekaller alle vifter av typen Flexit Silent Eco produsert mellom 2012 og september 2017. Foto:

Selskapet tilbakekaller vifte – ber alle sjekke om de har denne.

DEL

BRANNFARE [Tønsbergs Blad]: Usikker på hvilken baderomsvifte du har? Da må du sjekke den nå!

Dette skriver produsent Flexit og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i en pressemelding.

De tilbakekalte i vår eldre versjoner av baderomsviften Silent Eco, da det har vært branntilløp som kan skyldes en produksjonsfeil på modeller produsert mellom 2012 og september 2017.

– Men fortsatt tror Flexit at det befinner seg vifter der ute som ikke er kontrollert og eventuelt demontert, heter det i pressemeldingen.

Administrerende direktør i Flexit, Knut Skogstad, sier i pressemeldingen at de nå velger full tilbaketrekking. De sender i disse dager ut brev til samtlige 2.3 millioner husstander i Norge.

– Vi ber innstendig om at folk, dersom de er i det minste tvil, sjekker hvilken vifte de har, sier Skogstad.

På nettsiden til Flexit finner man bilder og informasjon om hva man skal se etter. Her er instruksen hvis du har den aktuelle viften i bruk:

– Skru av bryteren med en gang, og demonter den. Vi erstatter den med en ny! Har du en vifte som er montert av autorisert installatør, og har dokumentasjon på det, vil vi også sørge for at en lokal montør monterer den nye viften for deg, sier Skogstad i pressemeldingen.

De melder samtidig av branntilløpene involverer en svært liten andel av de 75.000 viftene selskapet har levert i Norge.

Artikkeltags