Gå til sidens hovedinnhold

Utepilsen er reddet – nok CO2 til ølproduksjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle som den siste tiden har fryktet for at utepilsen skulle utebli kan nå puste lettet ut. CO2-produksjonen i Norge har nemlig startet opp igjen.

BRYGGERIBRANSJEN: I tre uker har det vært vanskelig for kullsyreprodusenten Praxair Norge å skaffe nok CO2 til kullsyreproduksjon. Det har ført til at flere norske bryggerier måtte trappe ned produksjonen av både brus og øl.

– Det er jeg glad for, dette har vært en ekstraordinær situasjon, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen til NRK.

Han kan ikke huske at det har vært lignende forhold tidligere.

Problemene startet i midten av juni da ammoniakkfabrikken hos Yara fikk en uventet stans. I tillegg hadde flere store leverandører i Europa problemer.

En leveranse med flytende kullsyre kom via båt i slutten av juni og hjalp noe, men krisen var ikke avblåst. Før nå.

– Vi startet produksjonen på lørdag, både av ammoniakk og CO2, så nå er produksjonen ved det normale igjen, sier fabrikksjef Jon Sletten i Yara.

Ifølge Praxair Norge vil det ta to til tre uker før de har tatt igjen etterslepet og får en normal situasjon igjen i Norge.

Kommentarer til denne saken