Gå til sidens hovedinnhold

Venter 75.000 cruisegjester neste år

Artikkelen er over 4 år gammel

Rundt 75.000 cruisepassasjerer ankommer Haugesund og Haugalandet neste år. Allerede i februar kommer første skip.

HAUGESUND: Cruisesesongen er så vidt over. Vigleik Dueland og Destinasjon Haugesund & Haugalandet har allerede klar en lang liste med anløp for neste år. Allerede viser lista 44 anløp og det bookes stadig nye.

Onsdag om halvannen uke møtes de lokale reiselivsaktørene på flyplasshotellet for å oppsummere årets sesong og planlegge cruisesesongen 2018.

Haugesunds Avis har nylig brakt nyheten om at Destinasjon Haugesund & Haugalandet, Reisemål Ryfylke og Region Stavanger formaliserer samarbeidet for å være forberedt på den voksende turistnæringen.

Men da dreier det seg hovedsakelig om turister som ankommer Norge på annet vis enn med cruiseskip og som har muligheten til å bli lengre på hvert sted.

LES OGSÅ: Haugesund + Stavanger = sant?

På møtet onsdag 25. oktober vil også fagansvarlig for cruise i Innovasjon Norge, Tor Johan Pedersen, være med for å informere om etableringen av et nytt cruisenettverk.

Les også

Hun er reisende i reiser

 

Tar nye steg

I 2017 har rundt 60.000 utenlandske cruisepassasjerer gått i land i Haugesund. Neste år kan antallet passere 75.000. Det betyr en verdiskapning for regionen på nærmere 65 millioner kroner.

I 2017 ankom 36 cruiseskip Haugesund. Allerede nå, fire måneder før cruisesesongen 2018 tar til i Haugesund, har 44 skip bekreftet sin ankomst til Sildabyen.

Mens mange av turistene bruker tiden sin her i sentrumsnære strøk, drar veldig mange også ut på sightseeing til blant annet Skudeneshavn, Åkrafjorden og Avaldsnes.

I 2018 kan en tur til nyoppdagede «Himakånå» i Tysvær også bli en populær attraksjon.

Les også

Tysvær blar opp for å kjøpe seg like store muskler som naboene

 

De fem største

De største cruiseskipene som legger til kai ved Garpaskjær i sommer er også de som har høyest potensial for å ha flest passasjerer med seg.

1. mai kommer det største. Azura har en kapasitet på 3.571 passasjerer. 21. og 28. mai kommer Costa Favolosa. Den har en kapasitet på 3.008 passasjerer.

Norwegian Jade og Costa Mediterranea er heller ikke smågutter. De ankommer henholdsvis 28. juli og 28. august med kapasitet på 2.702 og 2.680 passasjerer.

De fem minste

En av de minste cruiseskipene kommer til Haugesund på nasjonaldagen 17. mai. Saga Pearl 2 har med seg 450 turister og er størst av de minste skipene som ankommer Haugesund i 2018.

Enda mindre er Silver Wind (315 pax) som ankommer 19. juli, La Laperouse (184 pax) som ankommer 26. august, Island Sky (118 pax) som ankommer 11. juni og Serinissima (100 pax) som ankommer 24. juni.

Kommentarer til denne saken