Gå til sidens hovedinnhold

Her blir den mistenkte tatt på fersken

Artikkelen er over 4 år gammel

Politispanere latet som at de sloss for å få oppmerksomheten til «Dark Room»-mistenkt. Så slo de til.

[Bergensavisen]

«Operasjon Dark Room»: Det har bare gått noen måneder siden Vest politidistrikt fortalte om den omfattende pedofilisaken som var under etterforskning.

Saken hadde fått navnet «Operasjon Dark Room», og i 14 måneder har etterforskere jobbet for å avsløre overgripere og stanse pågående overgrep mot barn.

Bare i Vest politidistrikt hadde 20 personer pågrepet for å spre bilder og videoer av grove overgrep mot barn. På landsbasis var det snakk om 51 personer totalt.

LES OGSÅ: Dette er de pågrepne i «Operasjon Dark Room»

Tatt på fersken

Under mandagens sending av TV 2-programmet «Åsted Norge» kunne man se pågripelsen av en mann, som er knyttet opp til nettverket, på en bensinstasjon i bergensområdet.

Politiadvokat Janne Ringset Heltne i Vest politidistrikt forteller til BA at gjerningspersonen i videoen ble identifisert etter å ha hatt kontakt med en annen gjerningsperson i prosjektet.

– Etterforskningen avdekket at han kunne begå straffbar aktivitet ved å benytte seg av nettet til en bensinstasjon. Politiet hadde grunn til å tro at han begikk straffbar aktivitet på pågripelsestidspunktet, sier Heltne.

I videoen kan man se at to politispanere later som at de slåss foran bilen den mistenkte sitter i. De fanger mannens oppmerksomhet. Samtidig ser man at en annen politimann kommer opp på siden av mannens bil, og river opp døren.

Mannen ble pågrepet på fersk gjerning.

Da politiet pågrep gjerningsmannen var han live på en chattekanal. Han brukte bensinstasjonens åpne nett til å kommunisere med andre i nettverket.

Datautstyret ble sikret på den måten politiet ønsket.

Den videre etterforskningen avdekket at han hadde minst 18 straffbare kontakter, opplyser Heltne.

Video: Vest politidistrikt/redigert av «Åsted Norge»