[BERGENSAVISEN]: Det er ventet flere hundre gjester både til Korskirken når gravferden starter klokken 13, og på minnestunden i Universitetets aula klokken 15.

Seremonien i Korskirken kan sees direkte på BA.no eller her på h-avis.no (se videobilde over)

Martin Kollberg også

Prest Thor Brekkeflat skal lede seremonien, som er åpen for alle. Bergensavisen vet at både Jonas Gahr Støre og Martin Kollberg fra Arbeiderpartiet kommer. Støre skal holde en hilsningstale på vegne av Arbeiderpartiet, som Frank Aarebrot var medlem av. Også tidligere BA-redaktør Olav Terje Bergo skal minnes Aarebrot.

Det er ventet at både sønnen Erik og konen Marian Flick vil minnes sin far og ektemann.

Arbeidersang

Det er forventet at en rekke politikere og kjente mennesker fra både media, næringsliv og akademia vil være til stede.

I kirken, der det er sitteplasser til 600 personer, blir det både diktlesing, solosang og allsang i tillegg til minneordene.  Mot slutten av seremonien står den gamle arbeidersangen «Seieren følger våre faner» på programmet.

Det er forventet at seremonien i Korskirken vil ta mellom halvannen og to timer, sier Thor Brekkeflat til Bergensavisen.

Etter seremonien i Korskirken tar den nærmeste familie med seg en del av blomstene til krigsminnemonumentet på Møllendal kirkegård der de skal legges ned. Der ligger 49 allierte fra 2. verdenskrig begravet.

Publikum ellers inviteres til å gå sammen med Brekkeflat til et lignende monument utenfor Rick’s i Veiten, der de øvrige blomstene skal legges.

Minnetaler

Minnestunden i Universitetets aula starter klokken 15 og er også åpen for alle.

Anne Elisa Tryti skal hilse fra byrådet. Professor Stein Kuhnle ved Institutt for sammenlignende politikk (Aarebrots fakultet), UiB-rektor Dag Rune Olsen og leder av Studentersamfunnet, Oda Bjerkan, skal holde minnetaler.

– For øvrig er det ikke lagt opp til at folk skal ta ordet, sier kommunikasjonsdirektør Mathilde Holm ved UiB.

Hun sier det vil bli servert kaffe og skillingsboller under det offisielle programmet, som varer om lag en time.

I professorens ånd

Etterpå inviteres gjestene til å være igjen for samtaler og ettertanke i professorens ånd. Da vil det serveres vin og fingermat.

Det er plass til 350 mennesker i aulaen.

Dersom du lurer på hva du skal gå i om du skal minnes  Aarebrot, skrev familien om dette i en pressemelding: «Antrekk: kom som du er (med eller uten skjegg, med eller uten sausflekkede slips, med eller uten blazer med svihull i).»