Torsdag rydder vi hele Rogaland sammen

BRETTET OPP ERMENE: Sentrumsleder Odd Fossan-Waage tok seg nesten egenhendig av kostingen på Bytunet tirsdag. Alle medlemmer i sentrumsforeningen var invitert til å være med, men bare tre møtte opp, i tillegg til de tre fra Haugesund Sentrum. Foto: Alf-Robert Sommerbakk

BRETTET OPP ERMENE: Sentrumsleder Odd Fossan-Waage tok seg nesten egenhendig av kostingen på Bytunet tirsdag. Alle medlemmer i sentrumsforeningen var invitert til å være med, men bare tre møtte opp, i tillegg til de tre fra Haugesund Sentrum. Foto: Alf-Robert Sommerbakk Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Hele Rogaland rydder» heter aksjonen NRK Rogaland har tatt initiativ til. Med seg på laget har NRK flere lokalaviser og mediehus i fylket.

DEL

HAUGESUND: Men det er ikke nødvendigvis bare journalister og andre mediefolk som skal ute å rydde. Mediebedriftene er også med på laget for å øke fokuset på arrangementet.

Tanken er at ingen kan ta alt, men at alle kan ta litt. En rydderunde i lunsjen kan være nok.

Det er i denne sammenhengen at vi utfordrer enkeltpersoner, skoler, barnehager, idrettslag og korps. Speidere, firma, politiske partier, borettslag og kommuner.

Planen er å plukke med seg alt vi finner av plast, glass, papp og papir utendørs.

Det er opprettet et eget kontaktskjema for dem som vil melde seg på og en egen Facebook-event.

Vi går langs strendene ute ved kysten, langs fortauene i byene, i nabolaget, på turstiene, i barnehagen og rundt skolen.

Lykkes vi vil hele Rogaland skinne i mai.

Godt i gang med strandrydding

Her lokalt har Strandryddeaksjon Haugalandet pågått i flere uker nå. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Ragn-Sells, Friluftsrådet Vest, Karmsund havn, Karmøy kommune, Haugesund kommune og Tysvær kommune.

Enorme mengder boss har blitt plukket opp langs sjøen.

– Totalt er det levert inn 19,7 tonn, men jeg vet at det står mange sekker rundt på Haugalandet som vi er i ferd med å hente inn. På Snik er det blant annet samlet inn over 75 sekker som skal hentes, sier Margret Einarsdottir i Ragn Sells.

TRE MØTTE: I tillegg til de tre representantene fra Haugesund Sentrum møtte Tor Kyvik, Maria Innocent og Ingunn Solberg Harloff til dugnad i Haugesund sentrum tirsdag. Foto: Alf-Robert Sommerbakk

TRE MØTTE: I tillegg til de tre representantene fra Haugesund Sentrum møtte Tor Kyvik, Maria Innocent og Ingunn Solberg Harloff til dugnad i Haugesund sentrum tirsdag. Foto: Alf-Robert Sommerbakk Foto:

Labert i sentrum

Ikke alle kan si seg like fornøyd med oppmøtet i disse ryddetider.

Da Haugesund sentrum inviterte sine medlemmer og andre til ryddedugnad i Haraldsgata onsdag kveld møtte bare tre stykker. To fra Destinasjon Haugesund & Haugalandet AS og Tor Kyvik.

Det ble lokket med pizza før arbeidet, men det hjalp ikke mye.

Vibrandsøy lørdag

Lørdag var det strandryddedag på Vibrandsøy.

Her var det Foreningen Indre Kai, Haugesund Turistforening og Haugesund kommune som i samarbeid med Ragn Sells gjorde sitt for å rydde opp.

Mandag henter Friluftsrådet sekkene på Vibrandsøy etter lørdagens ryddeaksjon med båten M/S «Astrid» og frakter sekkene til Husøy der Ragn-Sells har containere klar.

– Vi har flere steder der avfallet må hentes ut med båt. Mandag skal Friluftsrådet også hente innsamlet søppel ved Bukkøy og Kvernenes, sier Einarsdottir.

Fredag kom det også melding om at det legges store ryddeplaner på Bokn.

Artikkeltags