Fire år etter dødsulykken i Kvalsvik er saken fortsatt ikke kommet opp for domstolen

DYKKET I KVALSVIK: Nødetatene rykket ut med store ressurser eller meldingen om dykkerulykken, men dykkeres liv sto ikke til å redde.

DYKKET I KVALSVIK: Nødetatene rykket ut med store ressurser eller meldingen om dykkerulykken, men dykkeres liv sto ikke til å redde. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Under et dykkerkurs i Kvalsvik 1. mars i 2014 omkom Trond Ytreland (59). Politiet har henlagt saken mot dykkerinstruktøren som var med under kurset, mens to av hans ledere nektet å vedta bøter.

DEL

HAUGESUND: Dermed skulle politiet ha sendt saken til retten, men fire år og tre måneder etter ulykken har det fortsatt ikke skjedd, melder NRK.

– Jeg var trist. Nå er jeg forbannet, sier avdødes kone Solfrid Odland Ytreland til statskanalen.

LES MER: Tre siktet etter dødsfall

Allerede i januar 2016 konkluderte spesialetterforsker Einar Endresen i økokrimteamet ved Sør-Vest politidistrikt med at det var draktstrangulering som forårsaket at den 59 år gamle Trond Ytreland fra Kopervik druknet under dykking på et kurs han deltok på, sammen med sin sønn.

– Først må jeg få beklage den tilleggsbelastningen dette har vært for de etterlatte. Det har tatt for lang tid, og slik skal det ikke være. Forklaringen, som ikke er ment å være en unnskyldning, er at vi har hatt veldig mange tunge saker som har krevd spesialkompetansen til juristen som også har hatt dykkerulykken. Han har hatt for mange saker, og vi har ikke klart å sette inn nok ressurser til å løse dette fortere, sier leder ved påtaleseksjon nord i Sør-Vest politidistrikt, Thomas Utne Pettersen til NRK Rogaland.

Nå vil straffesaken bli sendt til tingretten før sommeren.

Artikkeltags